Хто використовує шкіру після забою кіз для годівлі собакам?

Хочу запитати, чи використовував хтось шкіру після забою на корм собакам?
Ідея виникла після того як я пішла купити щось собаці в м’ясний магазин. Субпродуктів ніяких на той момент не було окрім свинячих шкір. Взяла на пробу не багато, зварила їх разом з кашею, пішло на ура.
Не знаю хто як використовує козячі шкіри після забою, я закопую в гній. Нігде не приймають, цікавилась-кролячі беруть, козячі ні.
Дві вичинила, завезла на село, використовуєм під ноги біля ліжка в холодну пору року. Більше не треба, та й марудна ця справа, якщо чесно, час треба мати.
От як би зняти не хімічним способом шерсть зі шкіри, а потім використати на корм собаці.
Хто щось може порадити, чи заперечити?
Поділіться , будь ласка, думками, порадами чи досвідом.

1 лайк

Єдине обсмалити? Але ж марудно, смердить і газ дорогий. Чи варто за це братися? Може як окропом обдати, то вилазитиме. Але скубти козу?..

3 лайка

Десь раз мені в неті попадалось як це робити, там треба було мочити, але не пам’ятаю в чому. Тепер шукаю і не можу найти.

Колись батько розказував, що знімали шерсть вапном, але як після того кормити?

1 лайк

Туші свиней на мясокомбінатах обробляють паром, після чого щетину знімають “з корінням”. Думаю можна спробувати ошпарити кипятком, і в гумових рукавицях згребти шерсть. А потім вам захочеться з тої шерсті ще навчитися биті валянки робити :laughing:
А от копитечка можна посмалити, пошкребти, почистити і зварити холодець, так само як і свинячий.

6 лайков

в мене чоловік шкуру після забоя просто ріже на куски щоб на раз зварити пакує в пакети і в морозилку варе собакам як є Таку кашу собаки їдять на ура не звертаючи увагу що шкіра з шерстю проблем із здоровьям собак немає Собаки в нас прості не породисті

2 лайка

Цікава ідея.
Я своїй аллабайкі свіже мясо не даю , бо не їсть вона його,а охороняє і нападає геть і на наших дітей. А в кашу можна булоб, але без шесті. Стільки жирка залишається на шкурі для навару.
Я віддаю сосідкиної собаці свіжезлуплене і кроляче і козяче зїдає все.

1 лайк

Після того як собаки з"їли прибиту шкуру козла, ми стали віддавати їм шматки свіжої під час забою.
Діло було так: ми прибили в курятнику шкуру козла, щоб тхір не вліз - кажуть не любе запаху козла. Курей взиму вирізали, а курятник залишили відкритий виморажувати. Собак на ніч відпускали, а вони потихеньку мурцювали - відривали по клаптику і їли. А раніше ми їм смалили в грубці козячі ноги, мили і давали їсти, а шкуру викидали. А після того випадку стали їм давати під час свіжування туші, але небагато. Скидаємо в мішок і розтягуємо їм смакування на декілька днів. Собаки у мене звичайні і їдять звичайну кашу з овочами. Про те що годують сирою шкірою знала, але не вірила. А потім ось так все повернулось.

2 лайка

Ви даєте ту шкіру з шерстю сирою?
Чи кидаєте варити з кашею?
Пробувала я смалити ножки будівельним феном, не горить, крутяться кінчики дуже помалу.
Кинула в відро кусок шкіри довела до кипіння, зранку спробувала скубати - тримається так шерсть що не вискубаєш.

Шерсть після варки відходить від шкіри?

ні не відходить так шматками і кидаємо собакам ідять з апетитом

1 лайк

Так, даємо шкіру сирою з шерстю. Коли свіжуємо тушу, то знімаємо шкіру невеликими шматками. Собаки їдять її добре. В природі їм ніхто нічого не готує. Недалеко від нас в глибині лісу живе одинока жінка, у неї 3 собаки, 2 без привязі. Так ці собаки полюють часто в лісі і звичайно їхній шлунок пристосований як у предків їсти зайців цілком. Це нормально.

1 лайк