Грядка - термос.

Девочки доброго и спокойного дня! Хочу еще поделиться с вами как мы боремся с кротами. Там где они выкапывают норы мы раскапываем из лейки проливаем не много ход и заливаем туда не много бензина и затыкаем ход тряпкой или бумагой смоченной в том же бензине. Он тоже воняет и им не нравится этот запах и они уходят. Потом опять конечно появляются но не быстро. Кротов у нас тоже много. Из всех испробованных методов этот для нас самый результативный.

7 лайков

Я так думаю, що продукти переробки нафти не можна використовувати на городі. Одна справа кроти , які не мають токсичності, а тільки підривають коріння. Друге - бензин, який не є поживним середовищем для живого організму. Накопичування продуктів розпаду теж не є бажаним. Та й занадто дороге це задоволення.

В нору заливать канистру бензина не надо :grinning: буквально 1-2 ст. ложки или намочить бумагу или тряпку. Очень жалко когда приходишь утром, а рассада в теплице половина лежит. Покупные средства тоже не очень полезны и не дешево стоят, а бензина купить пару литров не так накладно. Конечно каждый в праве выбрать для себя самый подходящий вариант, нам этот способ оказался самым действенным поэтому я поделилась :slightly_smiling_face:

6 лайков

Багато років тому, я теж спасала свою теплицю бензином. Тоді якраз чоловікові зробили операцію, я приїхала ранком з лікарні додому щоб всіх нагодувать-повипускать, а одна сторона теплиці, огірки і розсада помідорів , перерита. Кріт ходив у землі, а їжачиха по землі. Вона вирішила зробити собі гніздо в затишному місці. От тоді я напхала в кротовини ганчірок змочених бензином. Що прийшло в голову в тому стресі, те і робила. Але з тих пір двері теплиці ввечері завжди закриваю, хоч жарко чи холодно. Їжачки живуть під дровником, там сухо і затишно і всі задоволені.

4 лайка