Ферма "Шляхетна Коза", англо-нубійські кози. Anglo-nubian goats.

Козлов точно много не бывает :rofl: :rofl:

2 лайка

Когда я вижу свою кроху Весну, всегда рассказываю ей стишок

І ти мала, що в гай пішла
Ранковою порою!
Не рви квіток, не псуй гілок,
Не будь, мала, козою…

Она слушает, потом соображает секунду
И улыбается…
А после отвечает,
Нина, ты шутишь, поэтому слушать тебя я не собираюсь :rofl::rofl::rofl:

16 лайков

Не претендую на істину, але з часом виробився такий алгоритм в застосуванні ліків та ін’єкцій вітамінів.
Часто чую, та й сама допускала помилки, що люди бездумно лікують тварин, не маючи діагнозу. Ветеринарна медицина кульгає. Заочно ставити діагноз ніхто не буде.
Так от, правила, яких я дотримуюсь.
Вітаміни:
Ін’єкційно тільки катозал.
Антибіотики:
Пригнічений стан, який супроводжується підвищенням температури.
Дегельмінтизація:
Планова, після аналізу для більш точного підбору препарату.
Не планова, при ознаках та після здачі аналізів.
Планова тільки за умови нормального самопочуття.

Ніколи не застосовую препарати проти гельмінтів разом з антибіотиками.
При проведенні дегельмінтизації обов’язково катозал ввожу.

Лише один з наших козлів отримав в своєму житті, разову ін’єкцію антибіотика не пролонгованого, після чого одразу лікування було відмінено, оскільки з’ясовані причини, і лікування не знадобилося.
Для племінного козла, отримання антибіотиків є не добрим знаком.
Усі кози що народилися в нас, до початку лактації жодного разу не отримували антибіотики.
Під час лактації доводилося інколи до тих пір, поки не вдалося досягти певної чистоти кормової бази, та збалансування раціону.
Молоко раз на тиждень тестуємо в домашніх умовах.
При підозрі на підвищення соматичних клітин, молоко вилучається та згодовується непродуктивним тваринам, птахам. Молоко такої якості козенятам не потрапляє, ну і тим більше, людям.

Я прибічник не зловживання ліками.
Не беріть на озброєння, я просто ділюся своїм поглядом на лікування тварин.

Тільки діагноз, зроблений лікарем, та/або підтверджений лабораторно. Ну тут нічого нового, і нічого простого, …все це не кожному доступно…

13 лайков

Повна версія

:joy::joy::joy:

Іде коза,
Стоїть лоза,
Густа, рясна, зелена.
«Яка краса! —
Кричить коза. —
Ця вся лоза для мене!»
І у кози
Аж дві сльози
На радощах повисли.
Тріщить лоза,
Гризе коза
І всю красу погризла.
І ти, мала,
Що в сад пішла
Ранковою порою,
Не рви квіток,
Не псуй гілок,
Не будь, мала, козою!

Вірш з дитинства
:goat::goat::goat::goat::goat:
Хіба ж хто знав, хіба ж хто знав, що таке любов кіз…і любов до кіз…

24 лайка

Класс! :joy: точно про них про коз! Малих любимок! :heartbeat:

1 лайк

Вот тоже стараюсь лишний раз не прибегать к лекарствам, но конечно без них все-равно никак … про врачей то отдельная больная тема… нет их… толковых, а те что есть не всегда могут приехать и помочь, поэтому по ходу жизни приходиться учиться многому… и иногда решения приходиться принимать экстренно… но все же обдуманно…

3 лайка

В экстренных случаях, если есть предположение диагноза и какая-то схема лечения, какие дополнительные меры я принимаю:
Все препараты проверяю на сроки годности и вскрытия.
По возможности, проверяю оригинальность всеми доступными способами.
По мере течения курса лечения, отслеживаю тщательнейшим образом изменения состояния.
Даже Гоффе мне сказал, что наша беда в том, что вы не знаете, что вводите, препарат или воду! Речь шла о дектомаксе…

4 лайка

Да это так… я когда говорю своей знакомой из Ирландии, она вет врач… что я колола то или то, и это часто касается именно препаратов антипаразитарных… она говорит у вас куда не тыкни везде вода… нельзя быть уверенным ни в каком препарате… :pensive: вот и лечим… с надеждой, что подлинное… ну и второй момент когда она возмущается… что у нас ветеринары зачастую бездумно закалывают препаратами… и зачастую без необходимости… Для профилактики так сказать…ну здесь другой бич у нас есть ещё… хромают лаборатории… нет нормальных у нас… Даже среди модных … под названием европейская )

4 лайка

Пошепки, ми працюємо з рослинами, той же ПЛР треба повторити тричі, для того щоб бути впевненим, реакція, дуже чутлива і причин хибно позитивних і хибнонегативних результатів може бути вагон і візочок. А лікувати чи не лікувати Вас чи тварин будуть за одним аналізом…

5 лайков

IMG_20200413_115944

32 літрів молока.
5 кг качотти
380 гр масла
Вершки ложкою з банки зняла … зовсім трошки…
Виходи різні, так як сировар ще не відбувся.:smirk:
Але досвід за гроші не купиш…здобуваю день за днем…

33 лайка

Є підозра, що нас очікують ще одні роди :face_with_hand_over_mouth::upside_down_face:

5 лайков

Нина , какие формы ? Супер вид :heart_eyes: Качотта - мой любимый сыр , особенно или фреска или оооочень зрелая , что бы кальций на зубах хрустел …

:rofl: А мама что , не помнит как выдавала дочку замуж ? :smile:

3 лайка

Марина, как ты могла такое подумать ?:rofl::rofl::rofl:
Найдену помните? Кошечку маленькую…
Все увеличивается :open_mouth::open_mouth::open_mouth:
А формы, да, супер и жёсткие и удобные, вечером сфотографирую.
Я тоже люблю или молодую или уже с выдержкой. В этом году около 6-7 месяцев была, ну удивительно вкусно! Даже и качоттой назвать сложно.

3 лайка

:rofl: а вон оно шо! Найдена не одна :upside_down_face:
А каччота да у меня тоже один из фаворитов и у меня и у клиентов.

1 лайк

Вот эти три формы в которых все в этот раз происходило

21 лайк

А як отримуєте красивий край з обох боків, бо в мене нижній -гарний , а верхній не такий, а якщо потім міняти, то вже холодне і однак не набуває гарної форми?

2 лайка

Ви маєте на увазі верх/низ?

Мені ніяково ділитися мізерним досвідом, …
Але, як я розумію,
По-перше, готовність зерна впливає, якщо перегріте, то тут проблеми будуть. Недогріте, будуть інші але теж недоліки. Тому важливо відчути момент.
По-друге, або використовувати марлю, але є ризик прилипання, або, як в моєму варіанті, я робила без марлі, але часто перевертала. Тоді немає проникання в щілини форми і гарно формується з усіх країв. Особливо важливо не зволікати з першим перевертанням, щоб верх також гарно ущільнився, …
Я перший раз перевертаю через 5-10 хв, як тільки відчуваю, що вдасться утримати головку …
Ну так, …
не знаю чи правильно зрозуміла питання.

8 лайков

Ну і це ж стосується качотти. Та і більшості сирів, що самі пресуються.

І верхній, що з круглої форми, так взагалі, тільки те й робиш що перевертаєш …ну і після стуфатури, теж потрібно перевертати, доти доки не охолоне. Тоді така форма збережеться.

2 лайка