156 д .кітності кози ,кровянисті незначні виділення,більше ніяких признаків окоту немає,допоможіть розібратися

Дайте їй смаколик,вона піде потроху ,не хвилюйтеся , гірше не зробити ,долоню прикладіть ,Ви відчуєте рух

В. любому випадку роздоїти реально ,я сама це зробила ,все вийшло ,головне ,якщо не кітна меньше годувати трохи після зими,якщо зажиріла .

У мене ні ,ми купили ї дійну,люди сказали що мала двох козенят,покривали теж у них це невеличке господарство,хазяйка теж дзвонить питає каже що в них від того козла перегулів не було,у кізочки одна доля вим’я більша ,напевно козенята були під нею

В мене теж всі окотилися той рік ,а вона ні ,тихі кози бувають ,я силоміць її тримала та парувала,по ній взагалі не було видно ,що вона гуляє

Рахувала 21-22 дні ,цикл буває теж різний ,але піймала її

Вим’я може бути у неї таке ,буває у кіз ,але на удой це не завжди впливає.

Зробила все як ви сказали,((аж самій не віриться,думала буде гірше),слухала з правої сторони збоку і знизу перед вим’я,ніяких рухів не відчула ,навіть стетоскоплм то тільки вурчання ,живіт твердий ,вона брикалася то я її ногу підняла і попробувала вим’я,пішло молочко такого синюватого кольору.сьогодні вже і виділень нема тож напевно вона не кітна,жду 160 дн ,а дальше мабуть треба починати роздоювати щоб хоч на літо було молочко.напишіть будь ласка як правильно роздоювати,бо на початках буде важкувато,але я вже знаю як її втримати,дуже дякую за ваші поради і допомогу

1 лайк

Не морочте собі, а головне козі, голову! Зараз будете приставать до кози, то і що з того вийде? Наберіться терпіння і чекайте. У моєї сусідки минулого року теж кізка окотилася на 158-159 день, а вона теж голосила, то ветлікаря визивала, то мені раненько дзвонила і плакала. А прийшов час, то коза сама і окотилася. Була первістка.
Розмір живота, здоровенний чи ні, не впливає на кітність. Ви себе згадайте, чи просто вагітних жінок. Одна в 5 місяців як гора ходить, а інша - ніхто і не бачив, а народила.
Не чіпайте козу! Займіть свої руки і голову потрібними речами, і не заглядайте кожні 5 хвилин!

2 лайка

Чекайте 160 днів (якщо точно впевнені в даті покриття),поки,що не дойте ,вона їсть ,п’є ,це добре у моєї був великій живіт теж ,народила одну кізку ,якщо вже не буде окоту будете роздоювати ,якщо термін вже близько козеня можете вже не прощупати ,так ,як воно рухається вже до виходу ,якщо вона сама запустилася ,можливо,ще є надія на окот .

Ситуація все одно ,стане зрозумілою ,спостерігайте переодічно ,а прив’язувати за нашийник прийдеться все одно ,якщо вона з характером ,повинна слухатися хозяйку ,якщо не кітна ,можливо водяна вагітність ,вийде вода ,живот спаде ,або взагазі не буде змін ,тоді будете роздоювати ,як звичайно тричі на день ,піде трава добавить.Звісно меньше ,чим після окоту ,але молоко буде .

Добре не буду її більше турбувати ,їсть,п’є ,гуляє Тай добре ,а там вже як має бути так і буде,дякую всім за поради

3 лайка

Добрий вечір,сьогодні натрапила на свою розповідь і ваші поради про мою козу і захотіла написати продовження.так от ситуація повторилася,але все по порядку.коза не народила просто зажиріла я купила ще одну і як тільки привезла її додому то на слідуючий день моя роженіца загуляла.Спарувала 20квітня слідкувала чи не перегулювала ( при цьому та яку купила гуляла в травні і червні я не водила бо було потрібно молоко)а ця тихо поправлялась,живіт ходуном ходив але прощупати рухи я не могла вона не хотіла давати мала народити в вересні і знову зажиріла тепер сидить на дієті трохи зхудла[quote=“Lesya_Dz_voronyuk, post:1, topic:47110, full:true”]
Допоможіть розібратися початківцю,сьогодні 155д.кітності кози ,але вже 5дн дуже маленькі бурі виділення,не дає себе послухати до вимені доторкнутися теж не дає ,ніяких признаків більше не видно,активна,їсть ,п’є все як завжди тільки не народжує чомусь
[/quote]