Реєстрація на вебінар “Щодо питань запровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості” (03.11.2016 о 10:00)
Департамент продовольства Мінагрополітики
31 октября в 10:33
Оголошення!
Просимо до 17.00, 01 листопада 2016 року надсилати перелік актуальних питань для обговорення під час проведення вебінару на електронну адресу: maryna.hlukhova@minagro.gov.ua
HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Міжнародна організація зі стандартизації підготувала проект міжнародного стандарту «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги» (ISO 22.000). Застосування систем НАССР в окремих країнах світу регламентується національними законодавчими та нормативно-правовими актами.
7 принципів HACCP
Принципи HACCP — це фокусування на ідентифікації, моніторингу та контролі небезпек в критичних контрольних точках визначених скрізь виробничий ланцюг.
Проведення аналізу небезпечних факторів.
Визначення критичних контрольних точок.
Встановлення граничних значень.
Введення системи контролю за ККТ.
Встановлення коригувальних дій, що їх необхідно вжити, коли спостереження свідчать, що певна ККТ виходить з-під контролю.
Встановлення процедури перевірки для підтвердження того, що система HACCP працює ефективно.
Розроблення методів документування всіх процедур і ведення записів, пов’язаних із застосуванням цих принципів.
ГС “Вівчарство та козівництво України” добавил 9 новых фото — здесь: Всі. Свої Дім та декор
30 октября в 14:59 · Киев
_Українське сироваріння що дня розвивається і це не може не тішити. На київській гастроярморці #ВСІ_СВОЇ, що проходила цими вихідними, приняли участь українські козівники із своїми синами і навіть були представлені овечі сири. Стрімко і яскраво відроджуються традиції України. Дуже смачні і вишукані сири. Гарний настрій і безліч новинок… Так тримати …
Оказывается…на этих выходных коллеги- сыроделы представляли свою продукцию на ярмарке-выставке…а мы не в курсе???почему???
Ну раз гора не идет к Магомету…давайте идти к горе…
Видимо не так интересны козоводы как таковые, нужны лишь организации и ассоциации…для каких целей?
Ясно и понятно, что за свой или казенный счет нас обучать- бразовывать не будет. Но ведь стоит и заплатить, если чего-то хочешь получить.И многие к этому готовы.
Нужна и важна информация…ее тоже слоно гд-то почерпнть.
В нашей стране немало хороших сыроваров и сыроварен…думаю,если напрячься и с недалекого заграничья (( да и с дальнего…можно пригласить.
Интересен опыт профессионалов, не просто творцов, а воспроизводимое “творчество”.
У меня пока молочные реки из берегов не выходят, но…плох тот сыровар, который остановился на брынзе!