Шишка на соске

Что может быть? Укус насекомого был ниже, зажил. Но образовалась шишка как горошина выше. После покрытия шишка увеличилась. Козу она не беспокоит,доится спокойно.

Думаю, це щось по типу рубця. Але і не виключено, що якась кіста. В обох випадках спостерігати, можна ще змащувати мазями. Можливо, з часом розсмокчеться, а може і ні.

Ні рана була нижще, навпроти мого мізинця светліша плямка

У однієї з моїх високоудойних кіз з віком на дійках зверху утворилося дещо схоже на варікоз. Можливо і у вашої так само. Якщо не турбує козу, то нічого не потрібно робити.

Мазала піхтоіновой мазью, прорвав нарив, но ранка затягнулись швидко що все не вийшло. Може є якась краща мазь

Справа не в мазі. Як прорвало, потрібно було добре промити чимось бактерицидним, поки не вичистите рану від гною (можна набирати в шприц розчин перекису водню, або хлоргексидину і поливати з напором), так і буде нагнивати.
Після промивання підсушити стерильним бинтом і тоді змащувати маззю з антибіотиком типу Левомеколь, або лініментом Вишневського. І так кожного дня, поки не загоїться.

1 лайк

Там така маленька дюрочка була, меньше ніж головка сирнику. Я навіть не уявляю як в такий отвір промивати

Мазі далі прикладаю, може краще прорве. Коза навчилась пов’язки стягувати. Чипляю по 2 -3 на день.

Набираєте розчин у шприц, знімаєте голку, прикладаєте до дірочки і під напором випускаєте рідину. Отак кілька разів.

Дякую , спробую. Ветеренар різати нарив не хоче. Хоч по мені краще розрізати, промити , зашити.

Важко щось вам відповісти, потрібно різати, чи ні, без якісного фото.
Якщо невеликий нарив по площі, прорве само, дайте час. Якщо доволі великий, то може варто і вскривати.
І навіть, якщо вскривати, то потрібно почекати, коли визріє.

Дякую за роз’яснення

а може варто одягти на вим’я ліфчик, такі вдягають, коли козенят відлучають. Тоді доступу до пов’язок не буде

1 лайк

Я так зрозуміла що ви ветеренар. Ось тільки сьогодні нарешті прорвало шишку. Гною вийшло богатенько…Коли промивала шприцем то 3 мл хлоргексидина заливалось в порожнину і виходило з гноєм, на третій раз вже чистий розчин виходив. Нанічь примотала вишневського. Скільки днів мотати вишневського і як часто промивати? Як зрозуміти що досить ? Коли переходити на лєвоміколь?

Я не ветеринар, але маю дві медичні освіти. Працювала в перев’язочній хірургії в лікарні.
Промивати розчином хлоргексидину кілька днів, поки буде виходити гній, і примотувати мазь Вишневського.
Якщо отвір від гнійника і полость дуже велика, краще поставити дренаж всередину ( якусь стерильну резинку, типа товста нитка, облити кип’ятком) і кілька днів ретельно промивати зі шприця. Примотувати тампон з маззю Вишневського. Як побачите, що рана чиста і розовенька всередині, дренаж вийняти і просто промивати хлоргексидином.

Потім можна запшикувати дезіспреєм, чи чеміспреєм і не бинтувати.

Отвір знов маленький, що середину не бачу, но шприцем гарно промивати. Дякую за відповідь.

Сама головна небезпека в тому, що зовні отвір може зарости, а всередині ще залишиться гній, і все по-новій.

1 лайк