Думаю, це щось по типу рубця. Але і не виключено, що якась кіста. В обох випадках спостерігати, можна ще змащувати мазями. Можливо, з часом розсмокчеться, а може і ні.
Ні рана була нижще, навпроти мого мізинця светліша плямка
У однієї з моїх високоудойних кіз з віком на дійках зверху утворилося дещо схоже на варікоз. Можливо і у вашої так само. Якщо не турбує козу, то нічого не потрібно робити.
Мазала піхтоіновой мазью, прорвав нарив, но ранка затягнулись швидко що все не вийшло. Може є якась краща мазь
Справа не в мазі. Як прорвало, потрібно було добре промити чимось бактерицидним, поки не вичистите рану від гною (можна набирати в шприц розчин перекису водню, або хлоргексидину і поливати з напором), так і буде нагнивати.
Після промивання підсушити стерильним бинтом і тоді змащувати маззю з антибіотиком типу Левомеколь, або лініментом Вишневського. І так кожного дня, поки не загоїться.
Там така маленька дюрочка була, меньше ніж головка сирнику. Я навіть не уявляю як в такий отвір промивати
Мазі далі прикладаю, може краще прорве. Коза навчилась пов’язки стягувати. Чипляю по 2 -3 на день.
Набираєте розчин у шприц, знімаєте голку, прикладаєте до дірочки і під напором випускаєте рідину. Отак кілька разів.
Дякую , спробую. Ветеренар різати нарив не хоче. Хоч по мені краще розрізати, промити , зашити.
Важко щось вам відповісти, потрібно різати, чи ні, без якісного фото.
Якщо невеликий нарив по площі, прорве само, дайте час. Якщо доволі великий, то може варто і вскривати.
І навіть, якщо вскривати, то потрібно почекати, коли визріє.
Дякую за роз’яснення
а може варто одягти на вим’я ліфчик, такі вдягають, коли козенят відлучають. Тоді доступу до пов’язок не буде
Я так зрозуміла що ви ветеренар. Ось тільки сьогодні нарешті прорвало шишку. Гною вийшло богатенько…Коли промивала шприцем то 3 мл хлоргексидина заливалось в порожнину і виходило з гноєм, на третій раз вже чистий розчин виходив. Нанічь примотала вишневського. Скільки днів мотати вишневського і як часто промивати? Як зрозуміти що досить ? Коли переходити на лєвоміколь?
Я не ветеринар, але маю дві медичні освіти. Працювала в перев’язочній хірургії в лікарні.
Промивати розчином хлоргексидину кілька днів, поки буде виходити гній, і примотувати мазь Вишневського.
Якщо отвір від гнійника і полость дуже велика, краще поставити дренаж всередину ( якусь стерильну резинку, типа товста нитка, облити кип’ятком) і кілька днів ретельно промивати зі шприця. Примотувати тампон з маззю Вишневського. Як побачите, що рана чиста і розовенька всередині, дренаж вийняти і просто промивати хлоргексидином.
Потім можна запшикувати дезіспреєм, чи чеміспреєм і не бинтувати.
Отвір знов маленький, що середину не бачу, но шприцем гарно промивати. Дякую за відповідь.
Сама головна небезпека в тому, що зовні отвір може зарости, а всередині ще залишиться гній, і все по-новій.