Принц Єлісейович був народжений нашому господарстві від чисторовного козла АN Єлісея (Сонячна ферма) та коротковухої кози ламанча Бусінки, тобто має 50Х50
Зоя щиро дякую то Принц виходить 50/50.
Да цікаві дітки получаються % ламанчата з високими ніжками а виростають як бегемотіки.Лада то у козликів мабуть стіл зерновий без обмежень? А в дитинстві молоко досхочу.?
В чому секрет таких велетнів?
Я теж хочу таких викохать хлопців як розживусь.Поділись секретом бо скоро тобі нада буде достойна зміна коли дочок лишаєш у дома.
Я дурію від їхньої краси по справжньому але віддаю перевагу більше кольоровим щоб не видно було обляпаних ніг.
У мене був білий єльфік, страхіття не домиєшся.
Саме так ! Вирощування з мамками мені дуже сподобалося , ростуть добре , проблем з животами не було ні в кого … зерна даю багато вранці та ввечері ( овес + ячмінь + кукурудза + макуха + чуток пшениці + гранула люцерни ) , в обід у нас овочі по сезону посипані кальфостоніком . Сіно різнотрав’є зараз , літом плюс свіжа люцерна . Воду зараз вже носимо з хати теплу . Останні малявки народилися 18.10. а вже жрут сіно та п’ють воду ! Незабаром до зерна доберуться
Лада так у вас вони з випасом чи вольєрне вирощування козликів?
Я до того що у мене був раціон такий і росли під мамками але з випасом усі разом і були більше модельної структури а твої більш до атлетів як накачані.
От і стає питання ?
Утримання стійлове краще і вони більш масивні і мясні, для розведення і також для мяса?
Немає нам де пастися , ми ж типу в місті живемо , 10 соток у нас … Весь зелений сезон косимо - носимо- назад вивозимо !
Дякую ! Можливо у нас така аура товстопопая ?!
Юмор помогает нам во всём
Ну Лада якщо їхня вдача у вас то нам тоді своїх корми паси чи держи у вольєрах да відгодовуй такими не стануть але завидки взяли і є на кого рівняться..
Мабуть почну з себе , може погладшаю і вони і мою вдачу успадкують.
От я саме про це і кажу … я ж сама собі товста , ну і як би я виглядала на фоні своїх худих тварин ? люди б казали , що я і їх об’їдаю
Лада ти мене розсмішила.
Їси дійсно фуражне зерно?
Доброе утро, Ладушка! Насмешила с утра Спасибо
Таня так она и меня рассмешила что я одна в доме а смеялась до слез.
Єто первий раз за много лет.
Вот она сморозила не шутку:( люди б сказали що я козлів об’їдаю).
Вот ето да, не могло не рассмешить .
И сейчас вспоминаю когда пишу и снова проривается дурной смех как представила как она у кормушки зерно от них на перегонки уплетает и снова:sweat_smile:
Краще любого анекдота !
У мене навіть коли якась кіцька худенька в двір попадає , я її починаю посиленно годувати , щоб двір не ганьбила …
А собаки та кози - це взагалі марка двора !
Так отож … надо якось відео зняти , в одному вольєрі старші дівчатка відштовхують постійно одну малолєтку , коли сиплю зерно … там мені приходиться дійсно товктися разом з ними , щоб Філіція поїла
ну а виглядає це , як наче я з ними за зерно пхаюся , я ж більша за кіз … то мені і більше кормо-місця достається
Да Лада з тобою получивсь сплошний анекдот що можна і штани намочить від сміху.
А що дівчата , якщо пройтись у кожної на сторінці і вчитаться в наші пости то не один получиться анекдот а ціла збірка анекдотів.
От почали за козлика що я собі напланувала а закінчили смішним анекдотом.
Дякую Ладо за те що сприймаєш сміх і шутки не всерьоз.
Вітаю Вас з подвійним статусом дідуся та бабусі! Здоровья Вам та родині!
Дзвінок на мобільний. Дивлюся: незнайомий номер. Піднімаю слухавку. На іншому кінці схвильований жіночий голос починає розповідати свою історію. По голосу визначаю, що вік 60+, говорить грамотно, чиста українська, схожа на вчительку. Запитую, хто це і де взяли мій номер. Мабуть, запитання прозвучало серйозно, бо голос починає тремтіти і переходить в плач. Заспокоюю і слухаю далі.
Захворіли обоє з чоловіком, симптоми як у всіх, хворіють майже тиждень. Мають сімейного лікаря, але той на лікарняному. Шукали, хто його замінить, але всі зайняті, тому звернутися не мають до кого. Сьогодні пішли самі на КТ. Виявили пневмонію легкого ступеня. Почули діагноз і злякалися. Знайомі вже радять багато всього і в голові каламбур. На серці тривога і легка паніка. Але вона наростає. Стривожений голос знову переходить у плач.
А якщо би не знали про результати КТ і не чули попередньо страшних історій? То які скарги тоді, запитую. Каже, що в принципі нічого такого. Є температура, яка стрибає і є безсилля. І кашель докучає. Але надивилися всього, наслухалися, та й лежать обоє з чоловіком і плачуть. Прямо розпач приходить.
А от лежати багато зараз, кажу, зовсім не можна. І поки що вам потрібно 3 речі:
-
Багато пити;
-
Дихати свіжим повітрям;
-
Рухатися.
Пункт 2 і 3 можна об‘єднати, якщо виходити на вулицю і разом поволі прогулюватися, подалі від людей. І, у разі якихось змін, обов’язково повідомляти. Щоб вчасно реагувати.
З великим здивуванням пані повідомляє, що вони обоє з радістю поїхали б до лісу, але думала, що ні в якому разі не можна. І друзі розказали, що обов‘язково потрібно багато ліків приймати і навіть колоти. Цілий список вийшов. Кажу ні, поки що цей список відкладемо в сторону. Контрольована відсутність ліків зараз краще за ліки. І в ліс поїхати - чудова ідея!
Жіночка вже посміхається, голос повеселів; дякує, бажає багато-багато всього доброго (навіть перерахувати важко), а чоловік збоку, чую, своїм чоловічим голосом ще якісь побажання добавляє. Вже сьогодні поїдуть разом до лісу. Вони на контролі. Нехай одужують!
Лада, вибач, що так скопіювалось. Але почитай і будьте здорові!
Оля, я почитала і подумала, що це ви сімейним лікарем підробляєте . Дякую за групу, мені подобається.
Так , свіже повітря , легка робота ( з тваринами наприклад ) , але якщо вже є запалення та 1 ступень ушкодження легень - то вважаю прийом антибіотиків вже є доцільним . От завтра наша сестричка піде до свого лікаря та попитає … нам дуже цікаво , що він назначить . А поки … їхала вона в машині та ридала брату про свою нелегку долю , а він заспокоював її як міг та намагався розсмішити , бо добрий настрій краще допомогає в боротьбі з хворобою !
І справді цікаво, що скаже лікар. Напиши, почитаємо.