Козовод Сергій з Хмельницького

Усім Здраствуйте, я новичок в козоводстві, родом з Шепетівщини, для себе зовсім нещодавно відкрив виший форум. хочу дізнатися чи космусь відомий з Вас Сергій з Хмельницького, і чи чистокровні в нього кози Зааненської породи? говорить що має ферми у Волочиську і під Хмельницьким. Займається козами і курми. я купив у нього дві козочки… тепер думаю гадаю…

3 лайка

Над чем думаете?Фото коз показывайте))

6 лайков

Здрастуйте, Тарас. Я теж з Хмельницького. Сергія особисто не знаю.

Щоб говорити про чистокровність потрібна як мінімум довідка про походження де вказані предки і не в одному поколінні. Якщо цього нема то все відносно …

І справді покажіть фото, на форумі є багато дуже досвідчених козоводів які і по фото зможуть визначити чи є хоч ознаки породності.

Ви бачили батьків cвоїх кізочок, були в його господарстві?

4 лайка

Думаю чи кози взагалі заани.

Читайте, сравнивайте:

1 лайк

Додайте фото своїх дівчат.

Фото козочок, одній десь більше року, іншій 3-4 місяці по словам продавця

1 лайк

Старшій більше року, меньшій 3-4 місяці,

2 лайка

у старшої козочки правий сосок вимені збільшився, після здавлювання пішла молочна маса, більш я цього не робив… після дзвінка для минулого хазяїна, він нічого не знав, що кізочка тільна. Я подумавою що він шахрай

Гарні кізочки ))).

Особливо гарне і вдале останнє фото, щоб показати добре форму тулуба, шию. висоту ніжок, коли фотографуєте кізочок присідайте так щоб фотоапарат був на одній висоті з ними. а не згори.

Я не профі, але на мій погляд на зааненок вони схожі на скільки ж чистокровні не берусь стверджувати :relaxed:.[quote=“Gord_jchuk_Taras, post:9, topic:12628, full:true”]
він нічого не знав, що кізочка тільна.
[/quote]

Ну по перше те що з’явилось в вимені молочко ще не означає що кізочка чекає діток, а по друге ніхто не застрахований від непередбачуваних сюрпризів ))) козли та кози не завжди питають дозволу :grin: при всіх стараннях господаря. Не спішіть звинувачувати :wink:.

6 лайков

дякую, заспокоєли, завтра ще скину фото, а як дізнатися чи коза тільна?

Воспользуйтесь поиском по форуму - значок лупы в правом верхнем углу. Этот вопрос уже обсуждался на форуме много раз. Почитайте.

1 лайк

В Вашому випадку скоріш за все, просто почекати і не треба її зараз пробувати доїти в будь якому випадку. Якщо коза кітна на 4-му місяці можна почути як козенята рухаються, але без досвіду ці рухи легко сплутати рухами шлунку.

Просто почекайте і все стане з часом зрозуміло, 100% точно Ви не зможете бути впевнені. До речі скільки часу вона вже в Вас і коли почало збільшуватись вим’я?

1 лайк

Может это девичье молоко?

1 лайк

Збільшилась тільки правий сосок вимені. Десь два тижні як відпустила

кози в мене близько 45 днів. вимя почало збільшується вже 15 днів

Это девичье молоко

так она и не котная вероятнее всего

и даже если котная, то это не малолетка и выносит и окотится нормально

вы сначала подумайте, что вы еще очень и очень не опатны в данном аспекте, а потом уже о другом человеке что-то думайте. ИМХО

3 лайка

В мене дв1 зааноламанчульки з п"яти м1сяц1в уже дояться,дв1 може до семи дотягнуть.Це так1 соб1 акселерати,як1 будуть до1тися девичьим молоком,Небажано до1ти,але коли бачиш,що вим"ячку буде капець,к1зка плаче в1д розпертого молоком вим"я,починае себе сама смоктати,бо 1й болить,мусиш до1ти або хот1ла би знати думку ветеринар1в,може запустити якимось антиб1отиком чи як?Минул1 роки також мо1 вс1 до1лися,старалася до1ти хоч через день чи два 1 давала 1м випивати це молоко,щоб не вбивати 1мун1тет 1 звичайно в1там1ни 1 кальц1й потроху. Вим"я часто розвиваеться кожна доля по своему,часто одна б1льша,одна менша 1 по молоку р1зниця.П1сля покриття , запуску 1 окоту в основному вир1внюеться,можуть бути невеличк1 розб1жност1,головне,щоб не було маститу 1 молоко щоб було смачне.:slight_smile:

1 лайк

Дякую, цікава інформація.

1 лайк

Буду рада,якщо з Вашими к1зками буде все в порядку.