Добрий вечір! Учора вилізла у кози на внутрішньому боці задньої ноги ґуля розміром з велике куряче яйце. При пальпації коза не реагує, утворення схоже на біцепс, коли його демонструють, зігнувши лікоть. Дуже тверде і округлої форми. Коза їсть, пасеться, молоко є. Вона первістка, народила рівно 2 місяці тому, козлик ще ссе, я не відсаджувала. Місяць тому була проблема: фурункульоз на вимені, кололи антибіотики (цефур), мастила йодом і левомиколем. Також був позитивний тест на мастит, хоча крім цього інших симптомів не спостерігала, тому думаю, що, як тут і пояснювали, це від активного смоктання козлика, він її доволі активно буцяє. Радилася з досвіченим козоводом, каже, що запалення лімфовузла. Я, на жаль, не дуже в анатомії кіз, але здається, що ґуля трішки низько, має ж бути в пахвині. Але може й так… Маю відео, а фото невдале… спробую завтра зробити. буду вдячна за допомогу і поради.
Фото зробіть, будь ласка. Може бути збільшений лімфовузол, а може бути і абсцесс. Може бути реакція на укус комах яких-небудь. А був фурункульоз, чи септицемія? Фурункули - великі гнійники, а септицемія, - багато маленьких прищиків з білим вмістом.
Йодна сіточка не завадить і не нашкодить у любому випадку.
Відео можна викласти на ютуб, а сюди вставити посилання.
дякую! зараз спробую через ютюб. Був саме фурункульоз, десь зо 5-6 величеньких гнійників.
Так, це може бути збільшений лімфовузол. Тільки в одному місці? Дуже не жмакайте його, масажувати не потрібно.
Можливо, пов’язано з інфекцією, якою перехворіла тваринка. А можливо, і ще щось нове.
Доброго ранку! так, в одному місці. І що з цим робити? само ж воно не пройде, я так розумію…
Якщо це гнійник, то визріє і прорве. Можна мастити іхтіоловою маззю, скоріше визріє. Якщо десь запалення і це збільшені лімфовузол, то окрім антибіотикотерапії нічим не зарадите. Можна здати кров на виявлення збудника.
дякую! поки колю кефен. Є антибіотик, цефур. Якщо не буде змін, почати колоти?
Ви ж вже його застосовувалинещодавно, можливо, не долікували інфекцію. Погано, що почали саме з нього, потрібно було взяти щось лайтовіше.
Другий раз за короткий час той самий антибіотик застосовувати не можна. Потрібно змінювати.
Скільки часу ви кололи цефур? Чи точно він подіяв, може само пройшло? Дуже не люблю і не використовую препарати ОЛКАРу, саме цефур колись дуже підвів, виявився пустишкою, ледь тварину не загубила.
робила цефур 2 курси по 5 днів, місяць тому. А що інше взяти? дякую! ґуля не збільшилася і не зменшилася, не болить, не турбує. Здається, таки лімфовузол… абсцес мав би боліти чи мінятися. А так як було ніби яйце під шкірою, так і є.
Не зрозуміло, як це 2 курси? Ви перерву робили?
так, на тиждень. Знову виліз фурункул і прокололи ще 5 днів.
От на другий раз потрібно було змінювати антибіотик, тому що, перший раз ви не долікували, або, скоріше за все, не працюючий цифлур. А на другий раз в бактерій вже звикання, потрібно міняти антибіотик.
дякую! а який порадите, якщо можна… ще додам, кололи катозал і певно потрапили в кістку, бо вона кульгала на цю ногу два дні, потім пройшло, але це було давно, більше 2 місяців тому… може там тліла та інфекція і вилізло… викликала ветеринара. Але це сільський лікар, більше по чищенню поросят і проч грубій роботі.
отже, звіт. Був ветеринар. Це не лімфовузол, а таки абсцес. Розрізав, почистив, витекло бааагато гною, обробив і вколов антибіотик. Надіюся, що на цьому наші біди скінчаться.
Це добре,що з’ясувалося,бажаю одужання
дякую! добре, що вчасно виявили