Шишечка у молодки курицы несушки.

Добрый день, я начинающий птицевод, примерный возраст курочек 3,5 месяца, клеточное содержание, питание сбалансированный качественный комбикорм, заметил у одной молодки небольшую шишечку между клювом и глазом, чувствует себя хорошо, ест, пьет,болтает :slight_smile:
Помогите пожалуйста,что это может быть? волнуюсь, куры в первый раз.!

Відсадіть її та поспостерігайте. Головне, щоб не було виділень з носа та очей. Схоже, запалилася носова пазуха. Якщо збільшиться, тоді лікування (попитайте ветеринара).

1 лайк

Я б радила відсадити і дати антибіотик широкого спектру, бажано багатомпонентний, можна тримікозин, наприклад. Курей тримаю 4 рік, і знаєте, це може бути що завгодно. Від просто запалення пазухи внаслідок, наприклад, поганої вентиляції, до серйозної інфекційної хвороби.

Запалений синус. ММожливо, мікоплазмоз. Покращити вентиляцію, годівлю, а бажано випустити на вільний вигул. Дати антибіотик тетрациклінового ряду, тілозин, фармазин. Але всім бажано. А в принципі навіть як нічого не робити скоріш за все буде все нормально, до того часу поки курочка не виснажиться з якихось причин, переохолодиться і тд. Коли були покупні несушки, то з подібним часто доводилося зустрічатися. Потім їх вивели, і завели норм молодняк. Все припинилося.

2 лайка