Наталья, откровенно говоря, крайне мало конкретной сжатой информации. Много времени нет изучать законы, писаные юридическими терминами загогулистыми фразами, которые нужно раз пять прочесть, пока разберешься.
Читаем Закон про підтриму фермерских господарств, там всі дотації, доречі на наступний рік буде дотація 2000 грн на одну голову кози ( нарешті ) це не племінну
А еще дольше нужно искать необходимую информацию, законы, которые регулируют деятельность таких микро семейных ферм.
Звертайтесь я проконсультую виключно по вашому випадку, в мене так само бракує часу розписати по всіх напрямках… 10 хвилин телефоном дасть вам розуміння що до чого
планується зміна закону про харчеву безпеку771 там мають додати або локальний виробник або ремісничий , який буде визначений в який спосіб можна на разі є пряма заборона торгівлі сиру , ковбаси навіть на споживчих ринках, без дозвільної документації, але домашнє виробництво не регулюється законом і прямі продажі держава не контролює ( ДПСС)
Спасибо большое за предложение, но пока я понимаю, финансовое положение мне не позволит сделать все, как я хочу в сжатые сроки. Пока основная работа направлена на благоустройство помещений и усовершенствование комфортного содержания поголовья. Нужно обустроить все так, чтобы минимальные трудозатраты расходовать на уход и доение.
Скажем, хочу в помещении для коз сделать деревянные полы с канализационной канавкой и устелить специальными матами, которые максимально облегчают уборку, только для этого мне нужно почти 20 тысяч гривен. Очень мне не по душе глубокая подстилка, учитывая мои бетонные полы. Нужно обновить заграждение выгульного вольера. Провести воду в сарай, сделать автоматическое поение, оборудовать доильное место и комнатку с горячей водой. Каждый из нас представляет, сколько это стоит.
Поэтому двигаемся крошечными шажками вперед. Своими силами.
И зарабатываем на свое хобби другими способами. Хобби наше пока мега убыточное по финансам, но и неоценимо полезное для здоровья своей семьи.
Прийнятий закон про ветеринарну медицину
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68554
Щоб відкрити сам текст закону натисніть на Проект Закону 09.04.2020.
У меня почему то не открывается текст.
Анна, Этот документ при нажатии скачивается и открывается в формате. docx
А от це цікаво. Що треба зробити, щоб отримати таку дотацію?
Уже не 2000, а 1000 и это все еще в проекте.
Пока не принято.
Понизили до 1000 , будут інструкції обов’язково скину
Консультаційний центр АВМ та USAID АГРО запрошують мікро, малі та середні підприємства, які займаються вівчарством та козівництвом на вебінар «Раціони та специфіка годівлі ДРХ» в рамках реалізації Програми впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні.
Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації
Деталі та ссилка на реєстрацію тут
http://avm-kc.org.ua/uk/post/navcalnij-vebinar-racioni-ta-specifika-godivli-drh
Тепер треба чекати на накази, які імплементують затверджені плани.
Основне питання - хто зможе отримати підтримку. Тільки ФОП, ФГ, СФГ чи прості ОСГ також.
Сегодня в Фейсбуке появилась информация что только для ИП. Но насколько это точно не знаю.
Інформація від Олександра Приходько ( Менеджер з розвитку аграрних ринків (Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО(Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО)
Всім привіт, наші партнери відкрили додатково ще 2 інтенсиви в цьому році. Долучайтесь Друзі, пам’ятаєте нещодавно ми проводили навчальні інтенсиви Grow up: Agro?
По їх закінченню ми отримали не тільки чудовий зворотний зв’язок, але й чимало побажань щодо продовження інтенсивів. Попит на таку програму колосальний, адже в Україні є багато представників агробізнесу і кожен, незалежно від свого розміру, зацікавлений у власному розвитку та знаходиться у постійному пошуку нових ринків збуту.
Тому ми відгукнулися на прохання підприємців й проведемо додаткові одноденні інтенсиви для власників мікро-, малих та середніх підприємств, які займаються виробництвом та переробкою:
• молока та м’яса
• овочів, фруктів та ягід
• кондитерських виробів
• аквакультури
Ми допрацювали програму, щоб ви отримали максимальну кількість інформації впродовж одного дня.
Дати інтенсивів 18 травня та 1 червня.
Відразу фіксуйте у календарі
Реєстрація вже відкрита! Для участі необхідно заповнити анкету за посиланням Практичні інтенсиви Grow up: Agro.
Більше інформації на сайті - Grow UP: AGRO.
Вебінар у Київській області «Забезпечення якості та безпечності молока, що вводиться в обіг: нові вимоги та можливості»
Реєстрація та деталі тут
Ветеринар сказала що на 1 козу дають дотацію 1000 гривень, але де поцікавитись детально не знають. У мене 40 кіз і 16 козенят. 10 з них мають паспорти. Може хтось уже оформляв цю підтримку поділіться досвідом, або де можна поцікавитись.
- Дотація за утримання кіз та овець надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову.
Для отримання дотації за утримання кіз та овець суб’єкти господарювання, які є власниками кіз та овець, подають до структурних підрозділів до 1 липня поточного року такі документи:
заявку;
довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна) станом на 1 січня (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів — виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин.
Вчасно поданими вважаються заявка та документи, які надійшли до структурного підрозділу та зареєстровані в системі документообігу.
Документи, подані не в повному обсязі, повертаються структурним підрозділом суб’єктам господарювання протягом п’яти робочих днів.
Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.
Дотація за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками кіз та овець, нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин.
Дотація за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є фізичними особами — підприємцями, зокрема сімейними фермерськими господарствами, та власниками кіз та овець, нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначена в Єдиному державному реєстрі тварин станом на 1 січня поточного року.
Структурні підрозділи до 1 серпня складають відомість суб’єктів господарювання, які є власниками кіз та овець і мають право на отримання дотації за поголів’я кізочок, козематок, ярок, вівцематок, за формою, встановленою Мінагрополітики, та подають її протягом десяти робочих днів до Мінагрополітики.
Мінагрополітики протягом десяти робочих днів узагальнює дані із зазначених відомостей на отримання дотації за кіз та овець та на їх підставі затверджує розподіл бюджетних коштів між структурними підрозділами пропорційно нарахованим сумам дотації за утримання кіз та овець в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, інформує їх про прийняте рішення та спрямовує бюджетні кошти.