Сусіди отруїли кіз моєї знйомої. Є питання

Ситуація прямо кажучи пекельна… У моєї віртуальної знайомої отруїли три кози і цапа, породистого. Всі тварини загинули. Поки вона не звернулася в поліцію, але тема набуває розголосу. Симптоми вказують на отруєння щурячою отрутою. Маю декілька питань.

  1. Які симптоми отруєння щурячою отрутою у кози.
  2. Як може отрута потрапити в організм тварини (з питтям, їжею)? зауважу, що ця речовина відсутня у господарстві.
  3. Чи є способи порятунку? якщо так, то що треба мати в ветаптечці вдома.
    Дізналася про цю біду і не можу прийти до тями. Там швидше за все то вчинили сусіди із заздрощів або вони якісь соціопати. Спочатку отруїли одну козу, потім інших. Від таких самих симптомів помер ще й кіт. До того неодноразово були проникнення на територію. Кози паслися на огородженій ділянці, нікому не заважали і не шкодили. Але от таке зробили нелюди…

Добрий вечір ,це жах ,мої співчуття😥,іноді ,люди, такі бувають нажаль ,якщо розтин зробити та знайти уліки,можливо вони б ,хоч і гроші заплатили ,хоч були б шанси ,а без доказів поліція нічого їм не зробить. Був випадок собаки загризли в нас козу та козла ,в нічого ,тепер пасем ,охороняєм своє стадо кіз .

2 лайка

так, ситуація жахлива. Хазяйка дуже дбайлива, це для неї шок. Вмовляємо звернутися в поліцію. Розтин зробити не важко, ексгумувати тварин, поховала. Є свідчення ветеринарів, які лікували. Найстрашніше, що запідозрили отруєння надто пізно. Бо сусідів небагато, всі на виду. Кози нікому не заважали, навіть за огорожу не виходили

Соседи приближались к загородке, их кто-то видел? Можно чуть больше подробностей? Как умирали животные?
Не знаю, как у коз проходит отравление крысиным ядом, но у нас как-то кот, судя по всему, таскал отравленную крысу. Еле спасли. Был вялый, почти не реагировал ни на что, лежал тряпочкой. Конечно, ничего не ел. Еле спасли, хоть надежды и не было.
2. Кажется, на форуме описывали историю, как крыса распотрошила пакетик с отравой и принесла его в кормушку козлу. Козел погиб.
3. В первую очередь абсорбирующие препараты. Подойдёт активированный уголь. Также назначают при отравлении тиосульфат натрия. Но с ним нужно осторожно. Применяют также витамины группы В.

4 лайка

Дякую за відповідь. У кіз були однакові симптоми, в’ялі, дуже холодні, сильна діарея, в кінці виверталися слизові оболонки, включно з очима. Важко навіть уявити, що пережила хазяйка. По 2 пункту цікаво, тобто отрута хоч і гірка, але козел з’їв. Колись давно у сусідки так потруїлися всі кури, щурі винесли отруєне зерно на подвір’я, вони дуже розумні. Але в цьому конкретному господарстві отруту не використовували. Від інших будинків далеко. Є підозра на одну родину, яка мешкає поруч. Але то має слідство бути. Надіюся, хазяйка таки звернеться у поліцію.

Бедные животные :sob:
Конечно, их уже не вернуть, но виновных нужно найти и наказать. Хотя, если честно, не верю, что полиция будет этим заниматься.

4 лайка

Щуряча отрута на основі кумаринів викликає внутрішні кровотечі. Там антидот вітамін К , відвар кропиви. Нам колись курчат з індичкою отруїли так, які під вікном відкритим сиділи, а ті що далі сиділи і індичата всі живі лишилися. Симптоми послід з кров’ю, бліді слизові і швидка загибель. Кого пропоїли кропивою ті вижили

3 лайка

дякую! звісно, щоб не пригодилася порада, але треба бути проінформованим

2 лайка

Жалко козочек. У меня была такая история. Пришли утром кормить собаку на привязи была, а она, как тряпочка, повезли к врачу. Доктор сказал,что её укусил паук или змея, поставил капельницу и сказал ищите противоядие, побежали в больницу дайте пожалуйста, за любые деньги. Сказали да у нас для людей нет, а вы для собаки ищите.

1 лайк

жаль… якби був один випадок, то так, можна подумати на павука чи змію, але там загинуло одночасно кілька тварин.