Круте головою коза

Коза постійно круте головою що робити?

Ви надали дуже мало інформації. Як саме, коли, про утримання і годування також розкажіть. Всі кози періодично крутять головою. Чому це вас турбує, вона якось незвично крутить?

2 лайка

В мене 2 кози і козлик, і тільки одна коза круте головою, прям бере і закручює ії аж до спини , годую овес, інколи кукурудза і цілий день на пасьбі

1 лайк

А пасуться на природні чи стоять у стайні цілодобово?

Зверніть увагу на траву, коли пасете. У нас був випадок , коли одна із коз переїла “сосонки” - трава така невисока, нагадує гілочку хвойних. Вона викликає тіамінову недостатність, кози крутять головою і навіть сліпнуть. Причому діє не на всіх коз, але діє навіть в висушеному вигляді. Просто біля двору частина випасу заросша сосонкою і кози буває хватають її. Але з-за того що випас різноманітний швидко відновлюються.
А ще причиною можуть бути личинки мухи.

Полевой хвощ. Действительно выводит тиамин.

1 лайк

Так, хвощ, це місцеві називають сосонка, бо нагадує гілочку сосни. Вперше стикнулась весною роки 2 тому, бо 2міс козочка почала крутити головою. А у нас велика галявина з цією сосонкою і чоловік її на початку сінокосу косив. Весною якраз кози так погано їли це сіно і головою крутила лише одна мала кізка. Почали виганяти на випас дуже рано і все пройшло, бо кози на випасі вже могли вибрати собі що їм хочеться.