Сыроделие - проблемы в приготовлении любого вида сыра

Девід Ешер.

Хтось може вырощував таку рослину ?
@EkoBuryaky , Ви не вирощували , часом ?
Почитала , вона городня , овощна культура , багаторічна , але вимерзає та любить догляд. Доречі корисна дуже для здоров’я , лікарська.
Цікаво спробувати , чи це працює …
І знов написано “відвар”, але сухі пелюстки залити **теплою ** водою та настоювати , тобто не варити.

2 лайка

Треба Олю @Greta питати :thinking:

1 лайк

Я колись пробувала звичайний артишок вирощувати. Не перезимував, хоча ріс нормально. Ці рослини родичі відкасників. Це такі наші суперколючі “будяки”. Може дикі наші можна використовувати

1 лайк

Я пробувала з чортополоху робити, вище був рецепт. Не працює.

1 лайк

Це і є відкасник

А я накупляла насіння артишоку, буду пробувати в наступному році виростити. Дуже цікаво, який він, ніколи не куштувала…

3 лайка

Почитайте про нього, щоб проросло насіння, його потрібно облити гарячою водою. У мене а перший рік виріс, а взимку пропав. Так я і не скуштувала його.

3 лайка

здравствуйте, подскажите сыр полутвердый в середине консистенция плавленого сыра. оно так и должно быть ? 1 месяц выдержки пошехонский, радомер и мраморный.

Здравствуйте. Нет, не должно так быть. Где-то нарушена технология.

какие факторы могут повлиять на это? я делал правда без паровой бани и сливки не собирал с молока

Я не знаю, что и как вы делали, не знаю ваши техкарты.

молоко вечернее, утром забрал. пастеризовал при температуре 72 градуса 20 секунд, сразу после охлаждал до 30. и потом по рецепту все делал …

Во время формирования сгустка, его нарезки и нагрева - никаких проблем не было?
Если нет, то дело в технологии изготовления.

Добрий день. Я, щоб белпер не пліснивів, додаю в обсипку щіпочку гірчичного порошку і все ок

4 лайка

Дякую, бо така проблемка була і вона доволі дуже неприємна такий шарик скільки не перетрушуй а вона знову росте, а за смаком як гірчиця не відчувається?

Якщо сирна маса добре віджата, сами кульки добре підсушені, то нічого не пліснявіє. Ще кульки крутіть не дуже великі, 100-120 грам.

2 лайка

Жаль не увидела тему раньше. Почему никто не вспомнил про куриные желудки?

1 лайк

Згадували, але в спеціальній темі.

Гірчиця має дуже дрібний помол. Не чуть зовсім

Сыроделы, хелп ми, плииз! Чем вы обрабатываете сырные холодильники, чтоб избавиться от дикой рокфорти?