Захворіла наша Мілка. Вчора ранком було все ок, нагодувала, видоїла, козенята біля мами, все з"їла. В 10 випустила на вигул, точно знаю, бо садили картоплю і в 10.05 закінчили. (Сестра казала, що за годину впораїмось, а вийшло за годину і 5 хв.) Дала сіна, а пізніше прохи, так, щоб одною рукою в кулак взять,прив"яленого бур"яну і жменю росточків хмелю.Бур"ян, це гравілат, трошки деревію, морковник, пирію і ота глуха кропива, що зараз цвіте рожевим. Коза завжди його добре їсть. Поки ми досадили грядки, в 12.30 дивлюся, що зелень лишилася, трохи козенята поїли. Але коза якась товстувата. Вона ж зараз після пологів 22.03, була трійня більше 12 кг, худа, голодні ямки великі. Вуха теплі, бік не твердий. Я її випустила на більший вигул, походила, поганяла її, коза попісяла з чуть зеленуватим кольором сечі, горохи класичні. До вечора майже не їла, і не пила води, що мене найбільше насторожило. Бо сіно даю і в хліві, і на вигулі, щось поїли, щось викидали. А води повне відерце. Наколотила болтушку: вода-дріжджі-горілка-олія+ 2 ст. л. гліцерину. За пів години бока спали, коза випила ще 3 л. води, трохи їла. Сьогодні ранком видоїла як завжди, але апетиту нема. Подумала вколоти Азидін, а він до 11.25. Купили новий, свіженький. Вколола пляшечку 0,24, розвела на 2мл. води. Тепер хожу заглядаю і чекаю результату. Тих кліщів зараз море кругом, а може я і з травою принесла. Тут по воду до джерела ходила і то на штанах бачила, що ліз. Отака проблема.
Оля, как там Милка?
Люда, спасибі, що цікавитесь. Мілка вчора і сьогодні вже норм. В суботу колола азідін ще раз, 0,24 це ж як на 25-30 кг, а вона у нас хоч і худа, але коза велика. Тепер тільки до середи ми без молока, але то не страшно. Я аналізую сьогоднішню ситуацію і ту, коли пішла Сімка. Тоді я точно її упустила, прогавила, може ще не знала. За шість Мілкіних років , це перший випадок і другий за 13 років нашого козоводства. Наші ветлікарі про такі випадки навіть не знають. У п"ятницю купували азідін, так продавчиня у ветаптеці, а вона у нас така “професорка”, що все знає і всі повинні робити так, як вона скаже, казала , що препарат для котів-собак. Але гугл сказав і для кіз. Було велике здивування, це так м"яко кажучи. Так що спасибі форуму, і ми трошки щось вчимось. Бо кози - то не худоба, ніхто іх лікувати не хоче.
Пусть не болеет больше! ![]()
Таки весна! Сьогодні повернулися ластівки! Щебечуть, вітаються. І ми радіємо. Вишні і груші вже на старті цвітіння, от тільки холодно. У нас вся ожина вимерзла, так що в цьому році будемо без ягід. Нові гілочки виростуть, якщо зимою знову не померзнуть, то…
Гарно підросла люцерна. І суданки грядочку вже посіяла.Може ж буде пепло, як зійде.
В нас теж померзли ожина і персики. Деякі сорти черешні і абрикос теж цвіт вимерз взимку. І як не дивно постраждали мої красені нарциси, не всі сорти, але…
На жаль, і в мене вимерзли диплоїдні сливи, навіть деякі яблуньки молоді, що восени садила,один абрикос точно, другий під питанням. Персики всі.
Дивилася на черешні. Та, що біля хати в затишку, починає цвісти. Але холодно, вітряно, бджіл нема. А молоденька, стоїть вся в плодових бруньках, але вони вимерзли. Тільки десь-якась розквітає, і то бідненько виглядає. Вишня хоче почекати, а там як вийде. Груша викинула бутони, але ще не цвіте. На сусідній вулиці абрикоси просто скидають цвіт, не пелюстки. У нас зовсім не цвіли.
Оля є такі препарати що відтягують час бутонізації ,зацвітабть уже після холодів і заморозків коли погода сприятлива до тепла .Читала у феесбуці але не щаписала бо у мене саду нема
От і перша порція люцерни на горищі. Радію, бо не наробилася. Сусід викосив, раз перекинула і перенесла. Просто поталанило з погодою. А так трави на лугах мало, суданка ще не виросла, її б дощик хороший і за тиждень можна було б косити. Кукурудзи насіяла, але то ще місяць чекати. Буду привозити більше гілок, то так і проживемо.
На городі вже все просапане, поціловане, рання картопля вже цвіте. Огірочки свої ще з 10 травня. Цибулька з розсади даганяє тиканку, висаджувала 2 -го травня. Колоради вже на старті, чекають прививок.
Мілка в цьому році худа, а ще линяє, ну зовсім не моя коза. Шостий окот, планку тримає. А ще якась буркотлива стала, не мекає, а так, ме-му-ма. То завжди мовчуха, а це дивина. Старіє. Ще взяла за звичку лягати на вулиці впоперек лавки. Одні ноги з одної сторони, задні - з іншої. Є інший лежачок, але він із спинкою, теж під накриттям. То там не лягає. Як тепло, то на землі лежить, а після обідньої дойки лишаю у хліві, відпочиває. Там не сонце і мух-комарів нема. отак і живемо. Вже так хочеться миру і спокою!
Вот кто-то уже и сеном запасается. А мне сказали нового урожая ждать ещё две недели(
Батько скосив і на горище занесли вогкуватим перед дощем, наче досихає, а якби не занесли , то згнило б. Але того сіна по горищу і не видно. В цьому році якось всі запаси з’їли
Ми теж добре поїли весною, а ще люцерни в минулому році мало було, то зовсім погано.
Добре, що винесли , досохне, двері відкривати, вітер, все буде ок.Люцерка не ячмінь, той у колінцях довго сохне і може зацвічти, зівріти. Он сусід вивалив соток 30, то мокне четвертий день. І хоч би дощ, як дощ, а то примочить-просохне- знов примочить. Вже жовтіє. А ще ж і холодно, сьогодні 10-12, не нагрієшся. Якась весна не весна, немає росту нічому.
Доброго дня з тройцею будьте здорові.
Київщина,мокро холодно, вже не здужаю сама косить а так трава піднялась ,ждем коли хтось накосить насушить і продаватиме,тож лишається ждать, пастись є де да і шкоди є багато тож обходим дисятою дорогою щоб ненароком не побачили бо тоді вже їх не зупиниш біжять з самого сарая у пшеницю ,сою і соняшники.
Всі вам бажаю Божої благодаті,здоров’я на довгі роки.
Ой, Катя, і ми самі не косимо. Та ще трохи і полягля люцерка, то мала була, то дощі і вилягла. Сусід, дякую йому, викосив простою дідівською косою, бо після мотокоси було б ще чубчиків-півників пів поля.
Була в полях. Де в минулому році була кукурудза, то тепер соняшники, це зовсім близько. А кукурудза трошки далі. Як викосять і буде погода і здоров"я, то може щось назбираю. А так, щоб піти і вкрасти - не з моїм щастям. Раз піду, а два рази впіймають ![]()
А ще у нас відкрили магазин Крамар, наче Кривий Ріг. Всякі комбікорми, висівка, різні макухи. Брали соняшникову - пахне гарно, всі їдять. Висівка 25 кг - 205 грн, не одна шолуха, але і не борошно
Сьогодні вже варили свою молоду картоплю Сорокаденку. І огірки давно вже є, капусточка. Вчора і сьогодні гарні тихі дощі. Вся городина радіє. Миру всім!
Сьогодні заготівля гіллячок. Дуб, липа, вишня, яблуня, ясен - і все що попалося під сікатор. Сусід привіз. Ми радіємо, а Мілка ще почекає. То смаколик на зиму.
Мілка у вас розкошує) Смаколиків назаготовляли, розкішний раціон на зиму приготували.
Здравствуйте Ольга и Ваш муж! Чисто случайно наткнулись на Вашу страничку просматривая форум! Несказанно обрадовались, так как встретили можно сказать коллег по увлечению и смыслу жизни на старости лет. Наши судьбы в чем -то схожи оказывается. В свое время жили также на Донбассе в Ждановке, можно сказать соседи. Точно также убежали в лихие девяностые на Киевщину, откуда я родом. Половинку мою (какое приятное совпадение однако) также зовут Оля! А я Николай угодник. Проживаем сейчас в с. Владимировка Таращанского р-на. Неоднократно бывали в Лысянке (в питомнике).Очень надеемся встретиться с Вами не только на страницах Форума, но и вживую так сказать, где-то на природе!