Хочу! Смакотінь яка…
У вишневий сок кабачок - кубиком. Зимою смакоту за вуха не відтягнеш%
А докладніше? Ми перебили молодий кабачок міксером, довели до кипіння і змішали з готовим солодким соком. Їла - смачно. Поставила сушити, як пастилу
- Кабачок порізати кубиком чи соломкою.
- Засипати трохи цукру щоб сік вийшов. Сік геть.
- Кинути кабачок в будь який сироп від цукатів.
- Через 6 годин злити. Закипить - знову залити.
- Повторювати доки кабачок не тане прозорим.
- В сушарку. Не пересушувати.
- Кабачок може бути зі смаком чого завгодно. Навіть з мятою.
Пастилу найкраще робити з яблук або слив. Додаючи до пюре інші фрукти ягоди… яблука зі шкіркою.
Дякую, Оксано, за підказку!
Робили в минулому році: яблука+груші+виноград (без шкірки і насіння)+сливи, або в інших комбінаціях. Смакота! Малинова пастила не сподобалась, кисла і багато насіннячка, або треба її перетирати, що просто затратно по часу.
Якщо доспінуть абрикоси, їх в цьому році дуже мало, то спробуємо . Ну і кабачок будемо використовувать. Досохне те, що наколотили, попробуємо, і по твоєму рецепту зробимо.
В мене багатотпокупців на цукати. Малину й полуницю не сушу. Як. шовковицю, порфчку й смородину. Але сік збираю. Потовкла і в форму для сиру під прес.
Але цей сік можна додавати в яблучне пюре й буде малинова пастила. Без кісточок. Бещ хімії але цукор доати. Як висохне ще липку притрусити горішком скрутити ножницями нарізати. В середину можна не тільки горішки, а що завгодно.
А ще раджу посушити добрі яблука четвертинками без шкірок та серединок. Без цукру. Почистила й в сушарку… груші також. А щоб не темніли лимоном трохи.
Яблука і груші сушили, смачно. Ми купили сушарку в серпні минулого року, тому ще не пройшли повний курс фруктів. Але ж всього хочеться.
Смачні були в"ялені помідори і перець. А сливи з часником і залиті олійкою - це супер закуска.
Сказали про сливы и я слюной подавилась. До сих пор вспоминаю сливы вяленые от Зои @zoia1.
У нас неурожай. Будут только яблоки и груши. Все. Жалко.
У нас є сливи! Мені вже бабулічка казала - готуй цукор, сливи є! А я і без цукру посушу.
В цукрі м’якші. Не пе ресихають
Сливи клала в пастілу. З часником. Робила типу в"ялених з цукром, ну і варення. Але варення в цьому році їли мало, значить будемо робити те, що їдять.
Спасітє! Помогітє! У мене шок. Вихожу рано з хати, а на квітничку під самою хатою кріт нарив куп 7 чи 8. Теплиця поруч, боюсь, щоб туди не заліз. Чим його вигнать?
А ще вчора ввечері мала Мілка рога зломила. Вона його надколола вже давно, ще тільки з голови виглядало на фалангу пальця. Тоді трошки крові було. Тепер ріг виріс і вона оте надломане відломила. Без крові, але таке воно з загугулінами. Треба брати щіпчики і підрівняти. В цих козенят ще розуму нема, одні ноги від вух, по стінах бігають, у ворота рибкою пролітають. Скільки було козенят, ніхто так у ворота не вилітав. А тоді стане на дорозі - О, де це я, куди йти, де мама? Ще і загнать не можна.Воно ж не розуміє, що у хвіртку заходить, виходило ж не тудою Приходиться всіх випускать на дорогу, а тоді заганяти назад. Там дороги 5 чи 6 метрів, раптом машина, то хто зна куди летітимуть і коза, і машина. Вчора сердилась, казала - будете без прогулянки. А чоловік сміється - дівчата, до ранку сидіть, а там видно буде. Хочеться, щоб побігали, верби їм наламаю, травичку попасуть, виноград. Правда, перед прогулянкою теплицю закриваю, є багато бажаючих перевірити, що там виросло.
Оля читаю і розумію як Ви любите тварин. Я сьогодні зайшла в козлятник з такою ж думкою про себе. Іду доїти дам і бачу Квітку відвязану. Ну думаю капець моїм деревам. Закрила двері де Квітка і все. А раніше накричалаб на нею щосили. А сьогодні зайшла до других кіз з думками що мої кози мене лікують. Я по житті вспильчіва і криклива. Покричу підніму собі тиск і ходжу. Але кози мене привчили до терпіння і змінили мій погляд на життя. Підгризуть листя - виросте молоденьке тай все на цьому. Любов до тварин робить чудеса.
Кротів знаю що виганяють у нас це 1 - наливають мочу від тварини в ямку, 2 - ставлять плассмасові бутилки на палкі щоб крутились і лякати своїм шумом. Нам пару років назад допоміг відлякувач мишей який вмикається в резетку. Ми увімкнути на вулиці. Десь з тиждень був ввімкнений, кріт більше не приходив.
Я раскапываю кротиную норку и лью туда воду, много, если не потонет, то вылезет, а тут вы с лопатой!
Оленька! Кроты - дело тонкое.
Крайне неприятно, когда портят ландшафт, или подрывают корешки любимым растюшкам.
Но.
Давайте рассмотрим несколько фактов. Первое. Крот - хищник. корни он не ест! Его привлекают черви и другие мелкие животные - насекомые. Вот, у моей мамы на огороде есть такая беда - медведка. Просто напасть. Эта как раз ест корешки, и ест талантливо - нащупала рядочек - и пошла выгрызать. Есть и кроты, то есть были. Правдами-неправдами их вытравили. Сколько при этом дряни в земле осталось - неведомо. Папа аммиак лил и яды, вертушки, гремелки… ушли кроты. К соседям. А медведки теперь вовсе жизни не дают. Или та же совка. Её гусень - сами небось знаете, та ещё пакость. Урон крайне неприятный. Конечно, выходишь весной на грядку - помидорки, капустки юные лежат… ты их брать - а ни обгрызены. Так вот товарищ крот более всего на свете полюбляет как раз не так червей дождевых, как этих пакостниц!
Да, у нас было, что провисал целый ряд томатов - крот шел по ряду, и корни растений буквально зависали в воздухе, подсыхали, приходилось идти и утрамбовывать. Но всему есть причина: у нас - капельный полив. Именно в ряду, точно под растениями грунт самый рыхлый, влажный, легкокопаемый и червей там, естественно, больше всего. Поэтому там крот и ходит! А рядом - засуха. Что ему долбить землю-бетон? Зато возле бани (влажно, черви)- тоже кротовинки.
Это я к чему. Учитывая, что кроты лет по 80 живут, ходы до 3 метров глубины, (мы только продухи видим чаще всего), легче всего - понять их поведение и переманить в место, где Вам они не мешают. Так как избавиться вообще - сложно, да и пользу все-таки приносят!
Удачи Вам!
С уважением, Оля
Так в тому і причина, що між хатою і теплицею у нас скважина. На літо виведена труба, щоб воду набирати. От я і купаюся тут, то щось помити, то ноги свої, та і поливаємо біля хати . А на зиму засипаємо троянди прегноєм, клематіси, а все ж це тут, біля хати. Черв"яків багато, і слизнячки є. Але ж обідно
Водою заливали, по пів години в дірку лили прямо із скважини - ноль.
І на городі така живність є, там же теж угноєно, замульчовано, полито. Не йдуть вони до сусідки, туди років 10 я вже гній не носила, а вона то і ще давніше. За 25 городніх сезонів я не пам"ятаю, щоб той город удобрювався. Там навіть все листячко замітається і виноситься за межі городу. А я нечупара, вирвала і поклала між рядками, та ще і соломи мокрої від кіз наносила на огірки-помідори. От моя грядка і волохата, а у неї - ідеальна.