Дякую , дівчата , за добрі відгуки … але насправді не така я вже й гарна господиня … всяк бува … от сьогодні примітила павутиня у сараї - а чоловік мій каже : так то ж не хазяйка срана , - то бабине літо просто !
Ой, страшное дело - паутина в сарае) Главное, чтобы под ногами сухо животным и тепло было. Паутину переживем. У меня пауки те, как дурные плодятся и плетут-плетут…
Инна ты права, нам бы в сараях сухо и тепло а остальное не важно.
Веничком махнул и все ок.
Ладуся, і дівчата які розуміється в кролика, прошу поради.
Сьогодні вночі кролиха опоросилася.
Зранку я знайшла розкидані і охолоджені кроленята по всій кліткі. Чи є смисл покривати ще раз кролицю і коли краще пускати до крола?
Інна, а не було якоїсь стороньої причини, яка змусила кролицю так зробити. Щось таке, що могло її налякати. У нас був колись випадок, що перед окотом кролиць , чоловік рубав дрова поблику кліток з кролями. Незвернули не це увагу. А на другий день обидві окотились і порозкидали малечу. В подальшому вони були гарними матками, але ми старались щоб біля кліток не було ніяких посторонніх звуків.
Вона живе в сосідньому біля кіз сараї. Клітка на високих ніжках. Вона і кота не побаче звідти. В ніч нічого не чула.
А криси є?1234567
Ще літом кішка ловила. І зараз все може бути.
У нас також бувають подібні проколи у першородок , деякі сильно лякаються самого процеса та кроленят . Згадую , як моя собака вперше народжувала : ледве виродила першого цуцика і він запіщав - вона зробила величезні очі переляка та втікла у іншу кімнату піджав хвіст , а коли пішов другий цуцик - заспокоїлася та змогла повернутися на місце , щоб ми допомогли їй з малюками . Так і кроличка … а малюки просто замерзли . Влітку , коли таке стається - часто кроленята виживають , мама проходить до тями та рве пух у гнізді , а я збираю живих та вкладаю у пух … тоді всі нормально виростають . Тому кожній кроличці даю другий шанс стати мамою .
Це дуже доречне питання , бо навіть різко пробіжавша собака мимо кліток - може добряче злякати роженицю .
Ці гади лізуть у клітки ночами , як тхорики …
Инна, а света хватает крольчихам?
Думаю достаточно. Круглосуточно горит лампочка. Оставила на недельку у девочки крола надеюсь покроется. И теперь уже запишу дату.