Фанатично звучить.
Половину ЗСУ також ніхто не тримає…Тобто, для вас вороги ті, хто зараз проливає кров і віддає життя за нас, за Україну? Там дуже багато російськомовних. І не до вивчення поки що.
Якось це не по-людські.
І чому ви вважаєте, що можете вказувати, кому де жити? Хіба це не переслідування, чим займалися в СРСР всі 70 років?
Передайте їм, що не тільки їх родина, а й багато інших розмовляють і бажають їм повернення додому живими і неушкодженими. Величезна їм подяка і низький уклін.
Ваша ж позиція , схожа на позицію людини , яаа сидить на двох стільцях .
Замість об’єднати людей , сказавши приблизно таке “Ми живемо в державі з єдиною державною мовою . Минуле нашої країни і нашого народу було складним . Нас дурили більшу частину нашого життя . Нам брехали щодо нашого світогляду , мови , переконань . Та ніхто крім нас змін не зробить , тож пробуймо. Друзі , пробуймо говорити українською . Тут , де вас з Вашими помилками зрозуміють .”
Ви фактично стали на захист язика і асиміляції.
Обирайте слова. Ви за своєю агресією не бачите нічого, окрім себе.
Хто вам дозволив ставити штампи на людей?
Це образа. Ви мене не знаєте зовсім, але вважаєте за доцільне ображати.
Хто вам дав на це право?
Зверніть увагу, до речі, тут жодна людина не написала й слова російською. Всі знають українську, тож ваші рефлексії, шановні так звані патріоти, захисники мови, щодо “вчить мову” не в ті ворота. Я мову знаю так, як більшості з вас і не снилося. Просто вам не до вподоби що чиясь думка може відрізнятися від вашої. Це не модно зараз. Людяність не в моді, модно вишиванка напоказ і “вчи мову”. Ви готові горло гризти опоненту, аби довести своє, і дивлячись на вас стає дійсно страшно за долю України.
Та живіть своє життя як вам заманеться, нікому до вас ніякого діла нема, просто не нав’язуйте СВОЮ ідеологію, нема більше проблем у житті як тільки донімати людей за мову:woozy_face:
Не можно когось змусити говорити чи думати українською, да і не треба
Єдине що можно зробити це починати з себе. Наша родина відмовилась від російськомовних книжок, фільмів., відмовились від спілкування з людьми - какая разница.
Як можно допомогти перейти на мову:
Дуже добре допомогає це не купляти нічого в продавців які не говорять українською.Просто не купляти їх товар чи послуги. Без скандалів, склок і образ.