В Зефірки вперше кізочка за 4 окоти. Цікаво, яке в неї буде вим’я. З Зефірки кріплення шикарне і молоко віддача теж, краще і швидше неї ніхто не доїться. А дочка Айрана, яка перед тим окотилася, має дуже навіть гарне, отже він не погіршив, а покращив навіть. Тому, думаю, тут повинно бути класне, але всіх малих продаю.
Прогноз погоди передає ще один день вночі нуль, а далі плюсові. Слава Богу, зима була м’яка, без великих морозів. Не дарма взимку водоплавних багато лишилося, і чаплі.
В нас цього року два цапи зимували на вулиці у вольері під навісом і з захистом від вітру, і теплою підстилкою. 93 і 72% відсоткові нубозаани. Вони наростили густішу і довшу шерсть, на відміну від того цапа, якийзимував у хліві. Апетит мали гарний всю зиму. Чому зимували на вулиці? Тому що до останнього намагалися прилаштувати десь в гарем Фіалчиного білого цапа, але не склалося. Прилаштували в морозилку відносно недавно, бо появилася малеча, якій треба місце. Якби звели трьох дорослих цапів в присутності кіз, хоч і за перегородкою, боюся було б погано білому. Тому і тягнули. Але хлопці нормально себе почували на вулиці. Айран - батько , і Чорний- його торішній синок від Квітки. Чорний хитрюща істота, оскільки має меншу вагову категорію, то на відкритий конфлікт ніколи не лізе, але намагається у випадку чого проскочити між ногами у батька, і швиденько отримати, бажане. Ще цікаво було дивитися, як вони буцаються між собою, Айран, було помітно, що контролює силу удару і не застосовує сили. Тобто була гра бодалки, але не бійня. Але до їжі має перший підходити він. “Малий”, якщо хоче без черги, бухається на коліна і в такій позі йому дозволено їсти одночасно з “Їх Величністю”.
А я зловила злобний вірус і валяюся вдома в Києві, а мої рогатулі маленькі в Ерківцях відрощують роги . Перед тим промерзла в тривогу на зупинці, бо з автобуса висадили. Стан противний, але треба одужувати, бо знов роги буде пізно прибирати , як в Зайки торік.
Швидкого одужання весна немае як хворіти
Одужуйте швидше, тепер такі віруси злобні, дуже тривалі хвороби.
Одужуйте ,все буде добре.
Сезон окотів завершила Фіалка. Є ще правда на травень Білка, але то не скоро. Привела Фіалка різностатеву двійню, дуже великих козенят. Мама обіцяла зважити. Встали, щойно випали з неї.
Отже на 4 окоти 2 білих цапи, решта 6 дівчата:2 бежевих , 3 вишневих і одна світлосіро-альпійська. Де мої цапи!
Вітаю з новонародженими. На сир та на масло! А я навпаки, не хочу тих цапків, а вони сиплються.
Цап 4520 грам, а кізка 4270грам.
Кіз лишати нема куди більше, продати не можу навіть одну Квітчину красуню. По цінах які інші просять, ніби я не прошу чогось надзвичайного, але реальних покупців нема. Треба вже тепер трьох продавати, а хочеться мамі розгрузити руки бо важко
Вітаю з козенятами ,мамкам побільше молока.
От і весна! Сьогодні бачила диких гусей. Вони зі мною привіталися
Вірніше спочатку вони привіталися, а тоді я їх побачила, бо колупалася в земельці. Але щось мало цього року гусей. А ввечері в сутінках якийсь птах скрипів на полі. Я такого в нас не чула ще.
Ще минулої неділі, 19.03. бачила журавлів, багато-багато і високо. А вчора ввечері йшла від кози, то чула як летіли птахи. Темно, а вони “скриплять” ввисоті. Ранком таке багатство звуків, тільки слухай. А ще до сусідки повадився прилітати вяхер, велика горлиця, той своїм голосом всіх раненько підніматиме. Хоча і горобці не дають спати.
А у нас лелекі прилетіли. І дуже багато бджілок на крокусах, квіти неначе шевеляться.
Зараз пишуть, що йде проліт куликів: слукв і баранців. Схоже то вони так можуть скрипіти. Лелеку я вчора теж чула
Я минулої неділі в себе на городі п’ять лелек бачила, а сьогодні на водоймі(ставок)який зараз влітку пересихає п’ять лебедів побачила, які красиві, граційні птахи.
В нас лебеді всю зиму були нікуда не відлітали дуже красиво коли пролітае 12 шт це я саме більш разом бачила