Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

У нас в этом году молодеж осень рано начала гульки, еще и 3х мес не было. Провоцировали козла они регулярно, я просто не расчитала силы козла :slight_smile: Забор оказался очень не надежный. Но уже поправили эту ситуацию, все столбики забетонировали и высоту увеличили в 2ва раза. Правда пришлось учится на своих ошибках :frowning:

8 лайков

Тоже буду смотреть по ситуации, посмотрим уже после окота как поступить. Но козочка растет хорошо не только в ширину :slight_smile:

9 лайков

Ну так может все и будет неплохо. Моя вроде тоже растет, пока живота нет, сестричка ее пока тоже не гуляет, она не покрывалась, я все еще надеюсь, что пронесет. У моих массовое безумие было в августе.

2 лайка

Может и не будет плохо, но не такой участи я ей желала :slight_smile: Но негативный опыт- это тоже опыт :slight_smile:

4 лайка

Так понятно, кто ж хотел бы, но мы виноваты сами. Не обеспечили полную безопасность(

2 лайка

Хто хоче щоб цей рік скоріше закінчився? :smirk: :thinking: Мабуть багато хто. І чому б нам закінчення цього року не зробити цікавим та радісним? :crazy_face: :stuck_out_tongue_winking_eye: :heart_eyes: :tada: То ж цього року я вирішила провести конкурс обміну подарунками. :tada: :tada: :tada: То ж всі бігом у тему :heart_eyes: :gift: :tada:

17 лайков

Закінчується цей рік (скоріш би вже), морально він був важкий, багато довелося переосмислити, до чогось пристосуватися. З введенням карантину на весні покупців молочної продукції та сиру катастрофічно зменшилося. Я вже збиралася піти з роботи, щоб зайнятися лише господарством, але не стала поспішати, вирішили скоротити господарство, але й це не така легка справа (вибрати із ким розлучитися) бо всі козочки у нас гарні. Козенят багатенько роз’їхалося по нових домівках, а козочки, що лишилися покрию і буду пристроювати вже покритих.
Да, Люда @Mila_koza вчора я зробила сулугуні із обрату, як ти десь у темі писала. Але із самого обрату я побоялася робити (щоб не був резиновий дуже) і додала на 11л обрату 4 л молока. Сирне тісто вийшло тааааке класне, так гарно тягнулося, давно не виходило у мене таке. А на смак ще не пробували. Хоча у нас сулугуні йде в основному у хачапурі по-аджарськи, там я думаю він себе покаже гарно.

8 лайков

Хочу з кимось порадитись. Пристроюю своїх козочок, даю об’яви, пишу пости у ФБ. Багато хто бачив. Пише мені сьогодні жінка у Вайбер так і так у неї є козочка 85%АН (заманливо) 3—х місячна і вона хоче поміняти її на дойну козочку хоч і з меншим %. Кидаю їй фото своїх козочок дойних Гертруди і Зайки. Вони 25%АН. Їй не сподобалися бо вушка не висять (я так думаю), попросила показати ярочок і почала вибирати із ярочок. Все б нічого, але коли я запитала чи ця козочка народилася у неї то вона сказала, що купила її у Фастові у віці 3—х днів. Тепер у мене питання: навіщо міняти куплену козочку з великим % на козочку з меншим % ? Щось тут не так.

12 лайков

Наташ, так ведь она дойную хочет, вот и вся причина

2 лайка

В том то и фишка, дойные ей не понравились. Начала ярочек смотреть, им 6—9 мес. и они 50%

3 лайка

А вона фото тобі скидала ?

Так, скидала. Козочка на вигляд гарна, але питання— навіщо? Мотивувала тим, що мої таки старші (аж на 3_5міс)? А я думаю не гермафродит та козочка?

8 лайков

Ну навіть не знаю, я думаю, що явно щось не те. Якщо б у мене була козочка з великим відсотком я б точно на менший не міняла, час так летить, вони ростуть не встигаєш оглянутися.

13 лайков

Дуже підозріло, купити козеня в 3 дні, ростити, а потім захотіти поміняти.

8 лайков

Так і я про те ж. Ну ладно ще на дорослу, дойну поміняти. Це ще я можу зрозуміти(молоко треба терміново чи що) а міняти на ярку хоч і трошки старшу. Щось не те точно.

4 лайка

Я теж тільки що бачила об’яву - странно це якось , я б не мінялася ,хоча заманливо .

1 лайк

Еще вопрос как она выросщена? Сколько молоко пила?

3 лайка

Та й проценти ті можуть бути завищені, батьків не показувала?

2 лайка

Я думаю, що не варто міняти бо коли заводиш породисту кізку то всетаки треба знати її походження, а тут лише неперевірені слова. Інші ваші сумніви теж є причиною для відмови в обміні.

5 лайков

Каже що козочка ще п’є молоко змисочки.

Показувала фото батька, але воно малоінформативне. Так можна взяти із інтернету фото і показати. Там на фото тільки передню частину тварини видно. Фото мами сказала що видалилося коли були проблеми з телефоном.

3 лайка