Запрошую поселитися на ферму

Звертаюсь до козоводів за порадою, може хтось зацікавиться чи комусь запропонує і знайдуться зацікавлені поселитися на подільській землі.

Сьогодні у мене 18 гектарів землі, 6.5 з них приватної 40 кізочок, козенята, кури, коти і собаки.

Я роблю сири і хочу розвинути напрямки садівництва і квашених овочів. Але останніх декілька років я почав швидко втомлюватись і суттево знизилась моя енергетика. Особливо важко мені дається пасовище.

Хочу знайти енергійних завзятих людей які хтять облаштувати своє життя на природі і цікаво займатись екологічним фермерством.
Прошу телефонувати 097 47 42 374. Анатолій.

16 лайков

Выкладывайте контракт со всеми условиями.

Коли з’являться бажаючі то умови підберем під конкретні інтереси. Умови будуть різними взалежності від інтересів партнераю

5 лайков

Цікаво буде побачити таких людей-героїв.

А чому ви так скептично? Людина має землю, хоче влаштувати щось типу як в Австрії - коли йде хоч трохи розділення праці. Шукає однодумців, які теж хочуть, але не мають землі. Приїдуть, спробують, якщо піде - зароблять грошей, викуплять собі частину землі, можливо.

7 лайков

Зараз багато людей з теоиторii бойових дiй шукають мicце для проживання разом зi своiми тваринами.

7 лайков

Дівчата, ну чесно. Кіз потрібно пасти чим довже тим краще. Можна сказати потрібно жити десь в полі,в лісі чи біля посадки. Ходити цілими днями тяжко хто б не говорив. Да, своїх кіз ми пасемо 3 часа зранку і 4 з обіду. Пробували найняти пастуха на декілька днів в неділю, нам відповіли що торба їди і 200грн замало.
Одному день в день дуже важко. Ми пасемо з сосідкою чередуємось. Скажу зі своєї сторони що 40 кіз це каторжний труд щей в нас в Україні. Чому я своїх пасу? Тому що я їх обожнюю, з чужими такого звязку не буде.

Я не відбиваю людей, ті що за таку роботу взялись би на козоводі не сидять, вони взагалі інтернетом не цікавляться. І хороших працівників кому можна було б довірити господарство ох як мало. Нажаль.

Автору побажаю все таки знайти таких людей, нехай Вам пощастить з працівниками.

9 лайков

На мой взгляд, важна и критика (но разумная), и поддержка подобных начинаний.

Критика поможет выявить мошенников, а также предостережет от ошибок.

Поддержка поможет задуманному получиться.

Но если ни то ни другое, а просто «я не согласен», то можно и не писать ничего.

2 лайка

Ну, кому каторжний, а кому й ні. Познайомилася з жінкою з Луганська. 47 кіз і козенят, три телиці, 4 козла. Пасе сама кожного дня з 10 до 17, у інший час - дойка і переробка молока, горОд, ринок. Як почула, що у мене кози на припоні і треба на вечір накосити і самі сіно заготовляємо, бо продаж молочки нема, то сказала, що ні за які гроші не тримала б на таких умовах жодної кози. От і вгадай, кому каторга, а кому нормально

9 лайков

Ще й як сидять. Усі ЗОЖники, етно-еко-поселенці, “виживальщики”, ті, хто прагне жити в гармонії з природою і по можливості автономно - вони якраз в інтернеті час від часу і сидять. Є багато завзятих, які можуть приїхати і за кілька тижнів облаштувати собі житло з природніх матеріалів. У Анатолія свої кози, завозьте свої - і пасіть разом. Яка різниця, 40 кіз пасти чи 80, якщо є 18 гектарів угідь?
Анатолій мені ще до війни пропонував до нього на простори перебиратися. Але ми для цього трохи “лінивці”, в нас запалу не хватить.
П.С. Давно спілкуюся з Анатолієм в телефонному режимі, ще з Дєрєвєнского форуму. І знаю його як позитивну, творчу, розважливу людину. А один раз навіть бачились :slightly_smiling_face:

23 лайка

Я вибачаюсь можливо я щось невірно, або не точно написав. Але розмова пішла не в тому апрямку. Якщо цікаво, то першу свою кізочку я купив в 2005 році. В 2007 пішов з роботи купив ше 4 кізки. Знайшов клапоть землі на околиці міста. З очерету і глини побудував невеличкий козлятник, сам в цей час жив в будівельному вагончику який привіз на ділянку. потім побудував собі напівземлянку. всіх останніх кізочок я розводив сам, Але кожного року я міняю цапиків з від різних гарних господарів. Таким чином до 2012 року у мене уже було 26 кізочок з якими я переїхав на нову територію де зараз і знахожусь. Тут мені вдалося приватизувати 6,5 гектарів і ще 12 гектарів в оренді до 35 року. Якщо не приватизую. На попередньому форумі (Деревенский форум) в 2015 році я створив тему, точно не пам’ятаю, приблизно “Створюємо органічне господарство” річ у тім що тоді навколо мене було необроблюваної землі більше 100 гектарів я Хтів створити екопоселення, Але на фермі я сам і відлучитись можу на 8 годин. в результаті я не знайшов людей і покинув цю ідею. а зараз відчуваю що уже явно не тягну…
Кому цікаво на фейсбуці Анатолій Мішов там наше телебаченя робило два роліка, можити подивитися.

17 лайков

В загалі то я хочу створити таку ферму котра буде виробляти широкий асортимент натуральної продукції. Потрібно щоб було хочаби 40 найменувань різнопланової продукції. Мають бути фрукти, овочі, соління, солодощі, яйця,… Сьогодні я роблю сири а збут досить таки важкий. Для того щоб поставити в магазини потрібно експлуатаційний дозвіл, А це досить коштовна забава. я розношу по домам молоко, кефір і сири, у мене величезні затрати на доставку а на козиній продукції сума чека досить скромна. Якби я міг принести крім продукції козиної ще овочеву, ягідну,… то при майже тих же транспортних витратах чек бу би значно більший. І клієнтів шукати значно легше широким асортиментом, Хтось зацікавився сиром а ти йому орім сиру ще яйко, солений огврочок… а хтось захтів цекерочку з меду горішків і сгущенки а ти йому і молочко і сирочок, І люди задоволені що годують дітей натуральною продукцією, і у тебе є збут. а крім того твоїм клієнтам нафіг непотрібні експлуатаційні дозволи, сертифікати… У мене є одна бубуся котра вже 15 років бере у мене молоко.
Мріяти можна багато. Суть у тому що сам я таку справу не підніму. У мене є земля але потрібні зацікавлені люди яким це цікаво.
Десь так. Дуже дякую що надихнули мене на писанину.

35 лайков

Дуже круті плани! Бажаю вам, щоб все відбулося так, як бажаєте та плануєте!

7 лайков

Я також хтів би щоб мої мрії стали планами, Але на сьогодні це просто наміри під які є земля, є приміщення для поселеня прибулої сім’ї а от бажаючих жити, працювати, ростити дітей в умовах екоферми знайти не можу.

7 лайков

@Anatoliy_Mishov доброго дня!
Гарні ідеї!
Від щирого серця бажаю вам успіхів :slightly_smiling_face:
З власних спостережень, людей які могли б підтримати таку ідею, як у вас малувато :sweat_smile:. Це спостереження 10+ років.
Люди, які можуть набагато більше, ніж мріяти і балаболити, спочатку беруться до виконання своїх мрій самотужки. Нескажу, що я прям таки чекаю на когось, хто прийде і скаже “ось я так хочу і щоб в команді”, але хотілось щоб таких людей було більше, ніж 0.
Ви пробували подавати/доносити свою ідею в Пермакультурну спілку України та в Gen Ukraine, Global Ecovillage Network Ukraine? Або розміщували свою пропозицію на сайті WWOOF?

Якщо у вас не було таких спроб або незначні спроби, напишіть мені, я вас з’єднаю з людьми та підкажу деякі ньюанси.

15 лайков

Вот в том и дело, что из мечты нужно превратить в конкретные действия. Самый первый вопрос я вам задал не просто так: если вы хотите чтобы люди отозвались и рассмотрели ваше предложение всерьез, дайте четкие условия и пример контракта. «Как-нибудь договоримся» — это не вариант вообще, так дела не делаются, это отпугивает. Если вы не знаете чего хотите и на что согласны, если у вас плана, то с вами никто не захочет работать — вы ничем не лучше, а то и опаснее, чем обычный работодатель который платит стабильную зарплату.

1 лайк

Пані Ірино я не знайшов Ваш телефон. Якщо можна зателефонуйте будь ласка 097 47 42 374.

є дві стратегії спілкування з людьми. одна із них по визначенню передбачає що люди поядні і доброзичливі, а друга що працювати варто тільки за попередньо визначеними правилами.
І перша і друга мають право на життя. Мають свої плюси і мінуси. Перша допускає більше варіантів але більш непередбачувана і ризикована, друга зразу зрозуміла і надійна але меньш гнучка.
Таким чином кожний підбирає що йому до вподоби.

7 лайков

Вот потому никто и не откликнется, с таким подходом.

Це мені нагадує підхід фізиків і ліриків, хтось мріє, а хтось прораховує. Обидва підходи мають право на життя.
А я бачу ще варіант учбового центру: приїдьте, попробуйте - може це справа твого життя. Але з умовою відпрацювати не менше якогось періоду, наприклад 3 місяці. Тоді можна залучати і 2, і 3 сім,ї.

2 лайка