Ветеринарные мероприятия малышам козлятам

Хотела сегодня заказывать ветеринарные препараты. И поняла,что я ничего не покупаю козлятам. Понятно что мне еще учится и учится. Но нигде конкретно не нашла данных по поводу козлят. Где-то читала что кто-то дает соликокс. Кто-то делает прививки.
Хотелось узнать как правельно вырастить козляток.
Что лучше от блох,от глистов, витамины, прививки?

6 лайков

Тема наверное больше ветеринарная , и тут уже не обойтись без рекомендаций наших ветврачей .
Про себя скажу , что даю соликокс в 2-х недельном возрасте однократно 1 мл в рот . А глистогоню в возрасте 1 месяц суспензией ( комбитрем кажется …) по весу .

3 лайка

Ого, так рано. А я мамок беремчатых глистогоню ивермектином, соответственно и плоды любви внутриутробно, а козлят впервые только в 3 месяца.

Рано , а потом еще и в 3 месяца ))) я гоняю как щенкам . Родители проглистогонены само собою .
Зато я приметила , что после такой ранней глистогонке - профилактике вес набирается козлятами еще быстрее ! И аппетит усиливается !

3 лайка

цікава інформація, напевно теж буду застосовувати.

1 лайк

А при такой лекарственной нагрузке не боитесь за печень малышни? Или гепатопротекторы применяете?

А тут на форумі , я читала, що після глистогонки ріст може притупитись. Ось і думай ,як правильно поступить.

Доброго ранку! Потрібна допомога ветеринарів, купив козочку з козлятками їм зараз без 10 днів 3 місяці, господиня сказала,що глистогонила перед окотом,чим не пам’ятає, але я маю козочку одну ще,і хочу проглистогонити якнайшвидше нових жителів. Козочка ще годує своїх дітей,на ніч відсажую, зранку дою, на день пускаю козу з козочкою в загончик, а цапок її синок, окремо,підсажую його поїсти разів п’ять за день і забираю одразу. Питання полягає в наступному, я хочу проглистогонити Комбітремом маму козу, а як поступити з козенятами? Їм давати окрему порцію ліків? Коли вони будуть пити молоко мамки ,то будуть отримувати додаткову порцію гоистогонного,чи не буде передозування,і ще козочка отримає більшу порцію тих ліків ніж її братик, бо вона постійно з мамкою і я помічав що вона рази на чотири більше раз підходить до мамки пити,ніж я підсажую цапка напитися. Підкажіть будь ласка, боюсь нашкодити малятам😬.
P.S: Комбітрем зараз хочу дати,бо маю його в наявності, і не маю можливості ближчим часом потрапити в місто по інші засоби,АЛЕ! Якщо для таких випадків (мамка з козенятами) є якісь кращі дієвіші препарати,то залюбки вислухаю вашу пораду.

1 лайк

Напевно ветеренарів треба кликати сюди, щоб вони побачили питання,але я не вмію😵,пошукайте як то робиться

Який вік козенят?

Доброго дня! Я вище писав, через 10 днів буде три місяці.

Ну тоді глистогоньте всіх одночасно в дозі згідно інтрукції. Не забудьте ретельно перемішати суспензію паличкою, там часто на дні утворюється щільний осад.

2 лайка

Сейчас имею возможность заказать ветпрепараты в интернет-магазинах так сказать “на перед”, потом не будет возможности выезжать часто за тем,чего не хватает в аптечке и надо всегда под рукой. Вопрос состоит в том, какие препараты должны быть всегда под рукой для козлят (возрастом от и до) ?

Неужели никто ничего из препаратов не покупает для козлят? :open_mouth::flushed:

Для козинят при потребi використовую преперати, якi маю в аптечцi для дорослих кiз.

3 лайка