Щоденник звичайної домогосподарки "Мысли вслух"

Точно,треба цибульку посадить. У мене залишилась одна дрібненька. А цибуля мабудь здорожчала? Дочка казала у них у Полтаві 22грн.:dizzy_face:

1 лайк

У меня вся дрибненька идет козам. Ее бывает и мешок ,козам на всю зиму хватает.
В этом году лук получился мелкий , поэтому докупили на еду себе.

Севок ?

Казала у АТБ для їжі. Бо я перепитала,кажу може то посадкова,а вона сказала,що ні.

1 лайк

Сьогодні готувала сирний супчик, мммм, який же він смачний.
В основу будь-якого сирного супу входять різні сорти сиру. Ідея супу полягає в тому, що в кип’ятку сир починає плавиться і надавати супу пікантністьі. Я наприклад використала просто плавлений сир «весела корівка(вершковий)» так, як мої козочки в запуску, то сир нажаль у мене купований, а не домашній. Також можна використовувати напівтверді і тверді сорти сиру, наприклад, пармезан, чеддер, швейцарськийш, але для супів швидкого приготування краще брати плавлений сирок, як я і зробила. Мій супчик має невелику кількість інгредієнтів, тому його легко і швидко готувати. При подачі на стіл блюдо добре поєднується з грінками з білого хліба чи просто хліба з маслом.
Смак цього супу здатний розтопити серця навіть найбільш сильних супротивників перших страв. Крім того, досить ситний суп, тому підійде на обід.
Суп також можна готувати на овочевому бульйоні без використання курки і м’ясного бульйону, тоді страва вийде менш калорійною, але моя сім’я любе з м’ясом. Саме з копченим м’ясом чи ковбасками мені здається суп стає дуже пікантний і має дивовижний смак і аромат.
Ось такий супчик у мене сьогодні вийшов.

25 лайков

Ням-ням :heart_eyes: Ната нагадала, треба зварити…В мене всім до смаку такий супчик. Зазвичай варю на курячому бульйоні, а їмо з грінками.

3 лайка

Сырные палочки в панировке

Закуска, быстро набирающая популярность в кругу ценителей пива, сейчас подобное блюдо можно заказать во многих российских барах, но самый лучших вариант – сделать его в домашних условиях.
Ингредиенты:
твердый сыр – 500 грамм;
мука – 200 грамм;
яйца – 3 штуки;
свежее молоко (вода) – 100 мл;
панировочные сухари (крошка белого сухого хлеба) – 100 грамм;
подсолнечное масло – зависит от сковородки.
соль, перец, другие специи – по вкусу.
К обычному светлому пиву лучше брать нейтральные сорта сыра без ярко выраженного вкуса. С темным пивом хорошо сочетается сладковатые или горькие сыры с пряностями.
Рецепт:

  1. Нарезать сыр небольшими тонкими палочками длиной 10 см и толщиной 1-2 см.
  2. Взбить яйца вместе с солью, специями и молоком (водой).
  3. В полученную смесь добавить муку и хорошо перемешать.
  4. Обкатать каждую сырную палочку сначала в яично-мучной смеси, затем в панировочных сухарях. Сверху можно посыпать кунжутом.
  5. Разогреть в небольшой высокой сковороде подсолнечное масло (слой масла минимум 6-7 см).
  6. Прожарить палочки 1-3 минуты, затем обвернуть их в салфетки, чтобы убрать излишки жира.
    Подавать горячими в чистом виде или вместе с зеленью и соусами, например, томатным, чесночным или грибным. Для приготовления чесночного соуса со сметаной достаточно смешать 250 грамм сметаны с двумя выдавленными головками чеснока и соком третьей части лимона средних размеров. Затем добавить мелконарезанную петрушку, соль и перец. Готовый соус разбавить кипяченой водой до консистенции кефира.
11 лайков

Добрий вечір , а рецепт можна вашого супу , спробую дітям зварити , вони такі що супи не їдять , може сподобається

День шостий.

Сирний суп
Інгредієнти для приготування сирного супу:

  1. У мене філе куряче копчене, але можна брати і сиру грудку, і стегенця чи гомілочку, будь яке м`ясо, яке забажаєте.
  2. Картопля – 4-5 шт.
  3. Морковка – 1 шт.
  4. Цибулька – 1 шт.
  5. Плавлений сир – у мене 2 сирки «весела корівка(вершковий)»
  6. Сіль і перець за вашим смаком.
  7. Укроп - 1 ст. Ложка.
    Отже, все дуже просто, ставимо на вогонь каструлю з водою, коли вода закипить кидаємо картоплю, поки вона вариться нарізаємо кубиком копчене м`ясо, натераємо на терці плавлені сирки та готуємо зажарку. Смажимо цибулю з морквою. В суп також можна добавити, якусь крупу, якщо бажаєте. Коли картопля зварилася добавляємо лавровий листочок, кидаємо курочку та плавлений сирок і проварюємо ще 5 хвилин, щоб сир розтопився. В кінці солимо, перчимо і додаємо 1 ст ложку укропу ( у мене заморожений). Все, вимикаємо суп, закриваємо кришкою і даємо трішки настоятись, хвилин 10.
6 лайков

Вчора прийшло два каталого насіння. Один із “Інтерфлора”,а другий " Дім і Сад" .Полистаю,можливо,щось випишу з каталогу інтерфлори. Каталогу “Дім і Сад” ніколи не бачила,хто небудь з нього виписував,яка там якість? Мені у ньому дуже саджанці роз сподобались.

1 лайк

А якщо курочка старенька?

1 лайк

Значить зварить спочатку курочку,тільки я перший бульон зливаю( кипне хв 5-10 і зливаю і м’ясо промиваю чистою водою),щоб не такий жирний був. Я всі перші бульони зливаю,навіть на холодець. І коли курочка готова вийміть її з бульону і кидайте картошку,а курочку подрібніть і дальше по рецепту.

А ще ви мені про курочку , нагадали . Бабуся готувала блюдо,яке називала “Кульчатай”.Я його часто готувала,коли діти дома були. Ось треба знову приготувати. Відварюємо цілу курицю,щоб м" ясо добре відійшло від кісток,виймаємо з бульону і відділяємо від кісток це м’ясо. Замішуємо тісто,як на пельмені розкатуємо і ріжемо на квадратики. Потім ці квадратики відварюємо в бульоні,викладаємо у велику миску і добавляємо м’ясо і перемішуємо. Окремо робимо соус,у бульон кришимо цибулю. А їли це блюдо руками,брали квадратик звареного тіста разом з м’ясом ,обмокували у бульоні з цибулею і ммммм смакота. Аж у самої засмоктало в жилудку поки писала. Аби сьогодні не було свята,точно пішла б курицю різать.:grinning:Попробуйте дуже смачно.Їсти думаю можна і вилочкою,ну руками смачніше,ще ж і пальці оближеш.:joy:

3 лайка

Мне интерфлора последние несколько лет не нравится,всхожесть плохая и несоответствие сортов…Дом и сад в 17 году заказывала семена,понравились особенно тыквы …огроменные были…и семена были чистые и целые…еще покупала у них землянику,всхожесть хорошая,но засуха убила все напрочь…

4 лайка

Я в інтерфлорі заказувала років 5 тому назад,то були і сімена і садженці дуже хороші,можливо і розбалувались. То можливо і закажу у Дім і Сад. Я вам вдячна за ваш пост.:rose:

1 лайк

Ната, рози я купувала через ФБ. Супер садженці. У мене в друзях є Розы Полтава. Подивись там. У них і плодові дерева є.

1 лайк

Ось зайду,а може ти мені ссилочку кинеш,щоб не шукать?

1 лайк

День сьомий.

Привчила бабуся внука качать на ногах і от тепер маєш,дві години ночі,а Ванюша хоче спать у бабусі на ногах,та ще,щоб і качала. Пишаюсь я тими жінками,які родять діток після 40 років. Виносить то одне,а ще їх підняти ,та на ножки поставити. А оті ночі недоспані.Сама собі дивуюсь,років ще не так багато,а може вже й багато, а з дитиною уже виморююсь . А я діток люблю і своїх і чужих і вони мене люблять.,а вже маму Ваніну жду мабудь більше чим він сам :joy:. Ну нічого согодні вже наша мама приїде і я пост здам, а коли вона поїде додому і забере мого внука,тоді буду скучать і скупі сльозки з очей витирать.:grinning:. На нього дивишся,а він сопе собі так солодко,а ти тільки перестаєш качать,він зразу і реагує,куди зупинилась,качай дальше.:joy: Так,що радій бабусю, своєму щастю ,ще виспишся.:grinning:

16 лайков

Ой, бедная ваша спина! Мой сын так же спал младенцем. Только сиди и качай, а остановилась - сирена включается. Еще и животик гладить надо. Болел, видимо, сильно. А спина… ой, как же болела спина.

3 лайка

Не совсем понимаю, что за соус такой: просто нарезать в бульйон лука (сколько) и сварить его? И ничего больше не добавлять?

Ні,просто в бульйон кришите сиру цибулю,як ви любите. Любите цибулю кришите багато,а хто зовсім не любе цибулю ,можна вмочать у сам бульйон доведений до смаку. Варить нїчого не потрібно. Ну я думаю можна,якийсь і свій соус придумать. Я якось над цим не задумувалась і робила так ,як робила моя бабуся.

1 лайк

Я під стінку спираюсь і тоді легше. Його нічого не беспокоє,з мамою він спить в обнімочку,а тут обніме бабуся ,тоді встає і гукає маму,а бабуся не довго думаючи та на ноги. Я тепер думаю,шоб він мамі нерви не робив. А то у мене привик,тільки спать сам тягне подушку і каже ааааааа.:grinning:Зі сторони це виглядає кумедно,а вночі не дуже.

6 лайков