Прихований мастит у кози

Коза довший час хворіє прихованим маститом, лабораторія встановила збудника (staphylococcus epidermidis) і надала антибіотикограмму


Лікував Тилозином і Бравосептолом 5 днів колов внутримязево 1 раз на 24 год, відповідно до інструкції, якість молока не змінилась.
Друга спроба внутрицестернально суспензію Профімаст, 3 дні кожні 12 годин., нічого не допомогло.
Невже не має виходу і це невиліковно!!
Прошу допомоги у профільних ветеринарів.

3 лайка

Це стафілокок, який зазвичай живе на шкірі. От він і висіявся. А мастит може і не він викликав, а хтось інший або щось інше.

2 лайка

Ольга, Ви можете допомогти??
Коза ціле літо дає дефектне молоко, експрес тести, показують велику соматику. На сьогодні про хворобливий стан, зовнішніх признаків не має. Апитит чудовий, ходить гуляє. Жвачка є. Вимя на вигляд здорове. Аналізи молока показали що є стафілокок дерматичний, при чому тільки в одній долі, але еспрес тест показує що молоко погане в обидвох долях. Аналізи здавав в лабораторію Бальд, в спеціальних контейнерах для пересилки. Може ви знаєте кращу лаболаторію. Буду вдячний за допомогу,!!

1 лайк

Може комусь стане в нагоді.
Коза вилікувалась. Після Профімасту, через 3 доби, молоко очистилось і соматичні клітини прийшли в норму. Ну і молоко перестало зварюватись при кипятіння.

4 лайка

Через дві неділі перевірите.

1 лайк

У Кози в одній долі кенотест показує мастит (молоко переходе в гель). Проколола тилозин 4 дні і почала дуже сипаться шерсть, але молоко не покращилось. Зробила фото вимені і побачила, що дійка корява. Є шанс, що все наладиться після лікування і чим краще пролікувати?

Лучше сделать бакпосев с подбором антибиотиков. Тилозин редко лечит такие вещи, не та специфика.

2 лайка

Сейчас карантин и транспорт не ходит. Вот и думаю, что можно сейчас сделать. И можно ли молоко давать козлятам с больной дойки?

На днях заказывала препараты на сайте укрзооветпромпостач. Я себе, и для друзей-соседей. Получилось существенно дешевле, чем в ветаптеке в соседнем селе (куда не доехать без общественного транспорта), даже с учетом пересылки НП.

2 лайка

Это зависит от бактерии, но я бы не советовала — есть риск кишечных проблем.

1 лайк

Катя, а якщо шпріц у дійку попробувать?

Это не лечение, это должно быть в комплексе с общим лечением.

А козлятам можна молоко?

Чаще всего помогает Цефтиоклин из антибиотиков.

После шприца — то же нет.

Я шпріц не ставила. Зараз оце, що дою можна козлятам? Чи виливать в мусор? Молоко нормальне, як би не зробила кенотест, то і незнала б.

Я тестам не верю, он не на бактерии реагирует а на соматику. Коза бегала, ее козоята сосали и толкали вымя. Или идет развитие в первый месяц после окота — и соматика выше. А мастита нет на самом деле. А народ начинает колоть а/б, не по делу…
А бакпосев можно в любой медлаборатории сделать.

2 лайка

У нас баклабораторія в районі, це 25 км, якщо не закрили. А транспорт не ходе взв’язку з карантином, нема чим поїхать… Після окоту пройшов місяць і сім днів , козлята під козою не були, я годую з бутилочкиⁿ Кенотест був вирішила всім провірить молоко. Потім цій
козі зробила окремо кожну дійку і показало гель в одній. І молока в цій дійці менше. А вчора сфотографувала вим’я і на фото побачила, що дійка кособока. А візуально коли дивишся тільки замітно, що одна більша другої, а кособокості не видно.

1 лайк

Доброї ночі всім. Будь ласка прошу допомоги. Я часто писала про своїх кіз, але зараз у мене просто голова кругом іде, паніка та не знаю, що робити. В жовтні прошлого року я купила кізочку (кітну в трете) та дійну, попередня господиня мало що мені розповіла, але так як мені потрібна була дійна кізочка я її купила. доїла кізочку ( звісно всього молока вона мені не віддавала), в грудні замітила у вранішньому молоці декілька творожних палочок, але я незнала що то таке. Попередня господиня за місяць до окоту роздоювала козу, а я рішила не робити цього, але нажаль за два тижні до окоту в неї розперло вим"я, було гаряче та з однієї сторони з"явилося ніби шарик желейного (м"ягкого)типу величиною з половину курячого яйця, ну і я почала всеж козу роздоювати. Після окоту козенят я відразу забрала від неї, годувала: сіном в волю, зерносуміш ( овес+кукурудза 1/0,5 ) на день до 800г, пійло давала двічі на день з висівками. Поводилася коза нормально, шарик не змінювався, температура була в нормі, апетит теж. Але при доїнні коза ховала трохи молока, та масажем здоїти його не могла ніяк. А останні 4 тижні збільшилося гульк ближче до живота у вим"ї, консультувалася з ветлікарем, він приїхав уколов козі антибіотик ( який не запам"ятала назви) білого кольору, і лишив ще один укол ввести через три дні, мазала вим"я мазю вишневського. все почало проходити, далі казав більш нічого не робити. от 1,5 тижні тому стало затрамбовувати один сосок, знову звернулася до лікаря він подивився козу сказав, що рипає у соску то це мастит, сказав купити якісь ( які будуть у ветаптеці) шприци у вим"я вводити та мазати санофітом вим"я, вводити по 1мл репродуктазу. Купила шприци Мастієт форте, повводила 4 шприци, та все решту, молоко перестало сильно згортатися. Також придбала тест на мастит " Мілк тест" ( нідерланди вироб.) показав рівень соматики на 200,000-500,000 од. Зараз дійки напухають, коза при доїні нервує , а ветлікар сказав щоб різати козу. Підскакжіть що мені ще можна робити, так як козочку хочу спасти.
Зараз друга коза (первокотка 17 днів після окоту) тест показав желатинову суміш молока на рівні соматичних клітин 200,000-500,000. Що робити?

Дякую за пораду, про бак посів де зробити не знаю, так як чим поїхати в район немає. Сьогодні цю “маститну” козу застукала за висосуванням у себе молока, чи могла цим вона спровокувати собі мастит, тому що я думала що коза якось умудряється давати козлятам одну із дійок, так як не раз помічала мало молока в одній з дійок. що з цим робити7 а у другої кози сьогодні трохи гаряче вим"я було перед доїнням, чи це є нормою, та підскажіть коли можна виводити на пасовище після окоту, я читала що не раніше як пройде місяць.