Коза весною після родів хворіла, восени не відгуляла, тепер втрачає молоко (1 стакан).

Чи можна козу, яка не відгуляла восени , тепер запустити хоч на місяць? Чи не зашкодить їй?

1 лайк

Яку шкоду ви маєте на увазі?

Чому на місяць? А як плануєте роздоювати через місяць? Вона ж не окотиться, чи я помиляюся?
Склянка молока - це просто посуд молоком полоскать. Як на мене, запустіть козу, крийте її зараз та доїть після окоту в серпні

1 лайк

Покрити нема можливості, бо всіх цапків господарі порізали перед Різдвом. Зрештою, як покрити, коли вона не хоче гуляти, хіба штучно?

1 лайк

Штучно теж запліднюють в охоту, а не просто вприснули і чекають)

2 лайка

Дуже прикро. Без цапа нема козенят, отже й молока

1 лайк

Чем болела после окота и как долго? Какой у нее рацион? Может она не наедает на молоко?
Можно продолжать доить, по весне может добавить, но важно, какое кормление.

2 лайка

Все правильно: без цапа не буде молока, а в селі всіх цапків господарі порізали ще до Різдва.

Народила навесні троє козенят, погано їла, погано доїлася. Я поїв козенят відваром льону і трошки молока. Через два тижні з неї вийшов ще якийсь безформений кусок. Я викликав ветеринара, чи нема там обриву четвертого козеняти. Ветеринар ввів туди руку і сказав, що все чисто, матка закрита. Але тка хвороба незрозуміла тягнулася майже місяць. Влітку доїлася в половину своїх можливостей. Восени я чекав, чекав, коли загуляє, але так і не гуляла.
Щодо годівлі, то даю тертий на терку кормовий буряк з 2-3 яблуками і 1 л кукурудзяної муки, посипаю зерном пшениці, сіно лугове, віники з ясена і кропиви, різні відходи з города восени.

Заведіть свого, і не буде проблем.

4 лайка

Ну, вот смотрите - муку козам давать нельзя, пшеницу можно только условно, не более 10% от остальной зерносмеси. У Вас зерносмеси нет, есть только пшеница и мука. От такой еды у нее могут быть проблемы с пищеварением. Как результат: нет нормального корма - ухудшается здоровье и нет молока.
И сочные корма лучше давать отдельно от зерна.

4 лайка

Мукою я називаю мелену кукурудзу, у ній є мука і колені зерна кукурудзи. Кіз я розводжу уже 30 років, годую майже однаково, але ще було такого випадку, щоб коза восени не гуляла. Це у мене вперше. Цього року даю більше кукурудзи, бо зібрав великий урожай, тому даю більше козі і курям.Така моя господарка, більше нічого не держу. Зрештою, кукурудзу згодовував, починаючи з жовтня, а хворіла вона з березня. Якби відгуляла, то після родів, напевно, доїлася б краще. Чекаю зеленої трави.