Хто покусав мою козичку за вим"я?

Декілька днів помітила, що на вим"ячку у піврічної кізки світлі гульки. Мазала санофітом, а сьогодні бачу, що гульки потроїлися і їй болить, як торкаюся. Прошу дуже поради.
SAM_0007

1 лайк

Галя, на укусы не похоже. :rage:

3 лайка

Или кисты, или нарывы.

2 лайка

Я думала, що покусав овод, бо світленьке вим"я. А зараз дивилася по схожих темах, думаю може дійсно кісти? Раніше стояла спокійно, як я мазала, а сьогодні почала мекать, що боляче. Вона така доросла проти інших кізок, відрізняється і розумом, і дуже багато їсть. Думаю, вона вже кітна.( А шо робить не знаю. Вона краща з трьох дівчат залишених на матки.:disappointed: І взагалі хороша козодитинка.

2 лайка

Оля, быльше схоже на кісти(. Просто гронками висять і зверху видно і відчуваю, що є і всередині і їй почало боліть. Як їй допомогти? Жаль Сніжаночку. :sleepy:

1 лайк

Нажаль у мене немає такого досвіду. Може хтось з форумчан поділиться.
Хоча, якщо лікувати як мастопатію, то потрібно антибіотики, знеболююче і протизапальне (мелоксивет, наприклад).

3 лайка

Дякую( почекаю,може хтось з ветів пожаліє мою баловницю, загляне сюди, хоч і гаряча пора у всіх. Жнива є жнива - у кожного свої. Просто дивлюся по схожих сторінках-дуже багато інфи. Для себе б колола все, що вважала за потрібне з вичитаного. А кози, вони такі чутливі до болю, довірливі, боюсь нашкодить дитині.

Если через несколько дней в этих новообразованиях появится светлая жидкость , они начнут прорывать и покрываться корочкой, то это стрептодермия (стрептококовая инфекция). Начало очень похоже- как вулканчик изнутри надувается, и цвет тоже сходится. По крайней мере с тем, что я сталкивалась. Активно при повышенной влаге и похолодании развивается. Надо прижигать несколько раз в день спиртосодержащими препаратами, колоть антибиотики (подбирать специально ) и повышать иммунитет. Поищите в интернете (стрептококковая инфекция , стрептодермия ) у детей , взрослых. Будем надеяться, что у Вас что то попроще.

3 лайка

Аню, дякую за допомогу та співчуття. Поки що у нас жара і сухо( З молодняку ця кізка найбільша, дуже їстівна, активна. Харчуються всі добре. Дерть з кукурудзи, ячменю, пшениці та пшеничних висівок, просяні відходи зерна, соняшникове насіння, сухий жом, дуже багато яблук, трава в асортименті, дві години щодня пасемося, сіль різна. Пили молоко і сироватку 4 місяці, теж до схочу. Всього даємо не по раціону, а скільки з"їдять. Думаю, з імунітетом порядок(. Я думала, що покусали оводи. Але з двох гульок за тиждень на кожній дійці виросло по 8-10. Після перечитання всіх підходящих тем, більше думаю, що або глисти або кісти, бо є підозра, що вже кітна, шкода мала. або гормональне щось? Пишу більше для себе, тобто аналізую вслух, де може бути прокол у догляді(.

1 лайк

В мене така одна не в міру викормлена,правда Вашій зерносуміші по доброму обзавидувалася.Моя під мамою сім місяців і не думає кидати.Так от я на сосках замічаю такі світліші плями отам де у Вашої,на прощупування нема ніби ще нічого,але також щось мене піджирає зсередини,що там щось може утворитись.А мама її має такі один або два вкупі,вони набрані рідиною,минулий рік також годувала малу,поки не покрилась у сім місяців.То чим старші дівочки,тим той пузирок більший.Я минулого року тонесенько голкою витянула цю рідину,запустила чуть чуть фармазину і перекису,помасажувала і випустила.То більше не набиралося,але такий манюсінький мішечок пустий всерівно був,а тепер знову набрався.Поки не чіпаю,думаю може чим більше дитя,починає їй натирати зубами,і це або інфекція або мозоль.Так і живемо.

2 лайка

стрептодермия все-таки по-другому выглядит - у моих внуков несколько лет назад было, с моря привезли… Хотя я не специалист. Но думаю, без антибиотиков тут не обойтись. Что бы сделала я - обмывать содовым раствором, обрабатывать (хлоргексидин, мирамистин, салициловая кислота, борный спирт, левомицитиновый спирт - что есть, или чередовать) и потом мазь “Доктор” Пропоить АСД-2 курсом - его и беременным можно. Простите меня, веты, но вопрос был ко всем, а выбирать хозяйке. А вот по антибиотикам советовать не буду

2 лайка

Маринко, дуже велике СПАСИБІ за допомогу. Вети, думаю, зайняті. кожен своїм, або тема їм не цікава( АСД пропою. Є, та наберись терпіння, підкажи, для 40 кг кози скільки можна давать, бо я чогось глючу)? Поділись досвідом) З антибіотиків є норофлокс 5% . Чи щось інше буде краще? У мене саме замовлення в обробці в зооветбазі, добавлю. Саліцилка теж є. Є од глистів комбітрем, думаю поки до антибіотика, то дам комбіку з ветозалом. З мазів є Де-лонг, Дек, дб.доярочка, левоміколь людський, дибутин. Ну, наші місцеві припишуть бенз.пеніцілін, нІчого і потикаться до них.( Коза-не скотина. А моя Сніжанка приходила врвнці до мене цілуваться, поки я Данку у дворі доїла). Довелося і доїть і крутить головою цілуваться, і щей ліктем бочок погладить. Хоча вони всі у мене цілуваки ще ті). Піду щас травить усіх підряд комбітремом.

Галю,АСД інструкці для людей - 5мл на добу - 5 діб. потім перерва 3 дні і знову 5 діб. Так 3 рази. Я думаю, що 35-40 млл кізкі достатьньо. В любому випадку шкоди цім препаратом не наробишь. Коли перший раз відкриваешь - набирай щприцем, голку залишай в пробці. після забору препарата голочку чімось прикриєшь. Відносно антібіотиків - в кожного вета є свої “предпочтения” - я якщо беру антібіотік, дивлюся, щоб був пролонгованої дії

1 лайк

Поки що берем комбітрем.

ВІруню, такі утворенні на вим"ї козеняти 6-ти місяців. Вже тітка на 40 кг.) То фото дуже збільшеного вимені. Дала комбітрем, замовила антибіотики, благо світ не без добрих людей, підказали. Будемо лікуватися. А з зерносумішшю теж так. Щастить мені на добрих людей).(ТТТ) Хтось, щось тай підкаже, де дешевше можна що взять). А насіння ще в тому році назбирали багато, теж нам пощастило натрапити на погано зібране комбайном. ТО даємо прямо цілим. Але ж під лежачий камінь… Дуже вдячна за співчуття та підказки, записала собі в “незабудку” :hibiscus:

3 лайка

Так в мене також шестимісячна сорокакілограмовка і теж дійки такі,що аж шатаються і на них вже є світлі плями ніби чуть-чуть вздуті.Я думаю,що буде таке,як у Вашої.Буду держати руку на пульсі і слідкувати як у Вас діла,відписуйтеся.

Я не лежачий камінь,але скоро буду через любов до кіз.Одною задницею на двох стільцях не всидиш.:joy:

3 лайка

звісно, буду писати все, що робитиму. Ми ж такі не одні(

Віро, я не про Вас писала. У Вас так не вийде, принаймні, допоки є кози). Вибачте, якщо образила.)

1 лайк

За що би я образилася Галю,я сама на себе ображаюся,що ще жива.Я також би позбирала все що можна,але рушійної сили нема.:sleeping:

1 лайк

Вірунь, Колись казали- кинь лихом об землю, як швець мокрою халявою об лаву!) З усієї силоньки-ГЕП, і халявка виріняється, як нам треба). Ти думай, як кози без тебе будуть плакать, а не всякими дурницями голову собі забиваєш! На той світ завжди встигнемо всі, в свій час. Не знаю, чи похвалив би тебе чоловік за такі настрої, певно, що ні. Поки ти жива, жива і пам"ять про нього. Прикинь, не все ж так погано, є ж дещо і хороше в сьогоднішньому дні. Тільки-но подумала, якщо поїдемо по жом до тебе, то завезем тобі, скільки треба буде) Якби тільки його сушили і продавали. Все буде добре, голубонько.

10 лайков

Галина, а на ощупь как они? Твёрдые, мягкие?.. Не было ли в стаде у кого-то ещё каких-то нарывов в других местах? Может на щеках, ушах, шее, ногах…

1 лайк