Ходить гарбуз по городу....

Шановні козоводи і козолюбителі! А давайте розкажемо, що у нас виросло на городі, з яким достатком ідемо в зиму.
Складний і нерівний рік видався для селянина. То непонятна весна, то зразу стрибок в літо. Там залило, там присушило, затопило, градом вибило. Найспекотніший червень, прохолодний липень, а тепер серпень завсім з розуму вибився. Ще в середу, 14.08 у нас було до 40 жари, а же 16-го - хоч курточку тягни, босі ноги мерзнуть. А що далі? Поживемо - побачимо.
І так. Черкаська область, Лисянка. Що вродило? Рання капуста - на 4 по 5-ти бальній оцінці, огірки в теплиці ранні вигнили, досади , так, на 4. На городі, хоч і сіяла пізно, на 5. Цибуля з розсади солодка Кенді - 5+, сіянка - 4, буряки столові - 3, морква - 4, перці і помідори (своя розсада) - 5+, солодка кукурудза - 5, буряки кормові - пока на 3+, ще їм рости і рости. Картопля - моя любов і забота - всяка, є на 3 (білі сорти, в т.ч. Санте). Ладошка, Лодочка, Пікассо, Весна - 5+, Бела Росса - ще не викопали. Рання, по народному сорокаденка - 3, добре, що садили мало. Гарбузи солодкі, кашові - мало і малі, кормові - багато, не великі.
Сінокосні трави - красота! Суданка вже піднімається 4-й укос, люцерна - 3 укоси і ще ростиме. Нова культура Тифон - задоволена, хоч і сіяли пізно весною, тоді як і суданку. Їли всі - і кози, і свині і птиця, навіть сушили на сіно. Всі садові культури вродили гарно.
В як у Вас?

25 лайков

В селі мабуть вже до двох місяців дощу нема і то спека, то ночі холодні як на місяці. Город страшний, зате було дуже багато вишень, виноград шикарний, багато горіхів. Обліпиха як завжди навязалася. На пасовищі пустеля Сахара. Переяслав -Хм р-н

8 лайков

У нас горіхи уродили добре і винограду багато Киш-мишний вже достигає.

1 лайк

Сумська обл. Город в цьому році жах- майже все погоріло, що не згоріло жеруть хрущі. Непогана капуста,морква, багато помідорів ,але слабо спіють, баклажанчики тільки позав’язувались, перець забитий якийсь, картопля не дуже і теж жеруть хрущі, аж три кавунчики вродило (може достигнуть) , виноград звичайний синій і рожевий( сорт незнаю) є.Сад молодий з десяток яблучок висить, і груш.
Взагалі аж за сім років :wink: нашого власного городу , цьогоріч найгірший врожай.Я аж почала сумніватися в своїх здібностях , але багато кажуть що урожай страшний .

8 лайков

Это год такой “урожайный”. У меня совсем худо с огородом. Картошка хоть немного поправилась, а то было 1-2 в кусте с горох, а дожди пошли - подросла хоть. Пол лета засуха. Капуста никудышняя, только начала головки у нас вязать. Может за пару месяцев чего и вырастет. Вот чего было много - огурцов, но быстро закончились. Помидоров много, но не зреют. Тыквы много и большая, но гниет сильно.
Виноградик есть. На этом все. Столовая свекла - всего пару десятков взошло, они и растут. Морковка - с семенами непонять что. Садила Сиркану, а на выходе что попало.

8 лайков

У нас в этом году на что густо, на что пусто! Самая хужая картошка, такой как в этом году я не видела за всю свою жизнь! Мало того что как бусы, так ещё уродливая и сросшаяся как коралы.

Морковка, столовый буряк, кормовой буряк, кукуруза на 5+, помидоры на троечку, огурцы тоже, тыква 4, арбузы - много и размеры хорошие, но их-за холодного лета совсем не сладкие, суданка в этом году никудышняя, за то люцерна очень радует. Как-то так.

8 лайков

Капуста (забула назву) середня, не пізня, гарні качани зав"язала, але крім дощу її ще і поливали разів 3-4.

А у нас картопля гарна, хоч ми і майже сусіди. Та що там казати, тут у сусідки через стежку на городі виросла як горох

1 лайк

Да, у нас тяжелый суглинок, а у соседей через дорогу напротив - серозем.

1 лайк

Хмельничинна
Сад.
Ябрикоси, персики, вишні цвіли дуже гарно, урожай нульовий, повсихали більшість дерев.
Яблука, груші, сливи в саду повно, аж гілля гнеться. Гарний урожай на старих великих деревах, на молодих деревцях такого урожаю немає.
Огород
Огірків було дуже багато, але швидко пройшли, кавуни пропали, урожай 0. Помідорів море, достигають повільно, нариваю по кілька відер бурих і в кухні за два дні повністю достигають.Перець величезний, сьогодні обірвала половину напівстиглого, бо великі перчини, кущу від них ломаються і самі перчини обсмалюються на сонці.
Цибуля, яку посадила під зиму на 5, весняна 3+
Морква, бурячки на 4
Картопля в залежності від сорту є на 5+, а є і на тройочку-як курячі яйця…

Не написала про кормовий буряк, посіяла їх зовсім мало Сорт Бригадир та Лада. Бригадир середнього розміру, а Лада мене дуже здивував на даний час буряки розміром 2х літрову банку, а вони ще ростуть. Рекомендую спробувати посіяти ці бурячки.

Гарбузів наросло чимало, всі не великі і дуже гниють.

5 лайков

Харьковская область. Люботин. Садовый рай. Раньше был совхоз миллионер. Нет ни яблок, ни груш. Прилично абрикос, алычи, слив. У нас картофель раннего сорта на 5, у соседей в основном славянка- сразу печеный. Огурцы и кабачки на 5. Лук и чеснок, посаженный осенью, на 5. Морковь и свекла на 5. Помидоры натянутая 3. Капуста ранняя порепалась, поздняя на 5, пока. Тыквы мелковаты, зато много. Трава на сено только один нормальный укос .

4 лайка

У нас дожди шли, а урожая нет. Всё хреновенькое. Особенно, урожай перца порадовал: из всей грядки аж два перца уродило.

2 лайка

Підтримаю ! Цей сорт ( Білорусь ) у нас вже три роки , врожаї стабільні , вага буряків від 7 до 15 кг . Заявлено сортом вага до 25 кг , але то мабуть на підкормках та капельному поливі.

4 лайка

Это кормовая или столовая свекла? Это про свеклу кормовую с названием Лада? Или Белорусь?

Вона виведена у Білорусі

Все поняла, спасибо. Уже нашла про нее информацию.

Колись ще мої батьки садили буряки в одстойніках цукрового заводу. По технології буряки, привезені з колгоспного поля, де їх підживлювали і т.д., мили річковою водою і ту воду зливали у відстойніки. До весни вода просочувалась в землю і люди садили городи. В серпні все приберали, а в вересні починався сезон цукроваріння - воду наливали знову. Так от там такі буряки росли - чоловіки по одному викидали на машину і не гнили до наступного літа . Білий центаур , наче так. І картопля родила здоровенна, але її ніхто не хотів їсти - вона ніби болотом пахла і тверда була.
Ми вдома зараз садимо буряки Київський рожевий. Лежать гарно, ростуть всякі, живність їсть добре. Одне погано - треба підкопувать, на 2\3 в землі. От і в цьому році садила на висадки, вже зібрала насіння, вистачить на 4-5 сезонів. У буряків насіння чим старіше, тим краще. Схожість до 8 років.

8 лайков

А у нас цього року взагалі буряки більш-менш виросли, ато попередні роки зовсім не виростали. Земля у нас тверда, глиняна. А допомогли бурякам вирости наші кози, яких стало більше і перегній пішов на город. І огірки цього року теж хороші, зелень різна, горох… Коли побачила ті буряки, то така була довольна. Тепер дякую козам.

4 лайка

Вот и у нас не растет свекла, такая же земля. И коз много и свинки еще, а свекла не вырастает. Попробую еще немного садить на следующий год. Три года подряд вся подстилка и навоз на огороде, даже более, чем нужно.

Полтава
У нас огород такое себе. Огурцы есть, но мало и уже сохнет ботва. Помидоры тоже висят, но зеленые. Спеют, но очень медленно. В прошлом году с такого же участка я и закрыла, и томат крутила, а в этом на салат еле хватает.
Больше ничего не садим

А мелиса еще в колесе посажена. Тоже уже всё. А в прошлом году в это время была и была.

Холодно. А если жарко, то жара такая тяжелая :upside_down_face: не правильное лето :worried:

5 лайков