“Заваляшками” я називаю сирочки, які з тої чи іншої причини не використались вчасно, деякий час протусувались в холодильнику (часто буває що під час “тусуваня” втрачається назва і час виготовленя.
А коли приходить час і сирок потрапляє до столу, то всі розуміють що недаремно він там завалявся.
Думаю, що кожний сировар може похвастатись такою “заваляшкою”
Давайте в цій темі будем виставляти свої “шедеври”
Представляю свою “заваляшку” Сир варився весною і це мала бути Пяна коза.
Розрізала головку через 1,5 місяці, зрозуміла що сир невдався, був дуже сухий (скоріш за все я перегріла сирне зерно). Викинути півторакілограмову сирну головку , не могла - жаба душила .
Тому покрила обидві половинки летексом і закинула в холодильник - подалі з очей. Закинула і забула.
провалявся він там ще півроку. Недавно дістала , розрізала і була приємно вражена метаморфозами, які відбулися з сиром за цей час. Він став твердий, крихкий, приємний запах червоного столового вина і насичений смак з легкою кислинкою. Смакота!
Та так уже і одна! Усі хазяйки мають заначку. Ось знайду фото, покажу. У нас в минулому грудні було багато сиру, робила з коров"чого молока, і “заваляшки” були. А в період запуску кіз вони такі смачнючі були, витримані. Один був 6 місяців.
У нас ничего дома не заваливается,наоборот идёт чуть ли не обратный отсчёт до момента готовности, и чаще всего сыр умудряются сожрать не дотянувши до полного созревания Вся эксперементальная некондиция идёт на пиццу
По ходу у нас более голодающие Два года всё в разрыв.Дети молоко ведрами хлебают как воду и муж не отстаёт Всё, что в холодильнике валяется, так это бутылка водки,которую знакомые в качестве презента притащили.
Знайшла фото! Сир по типу Драй Джек, виготовлений 03.01.18, розрізали 02.07.18. Смачний був.Крошливий, твердий. Я не знаю, який то сир пармезан, але цей був добрий.
О. у меня тоже есть заваляшка. Месяца четыре кочует по холодильникам.
Пока не резала, будет на новый год. Твердющий. Думаю будет классно его покрошить на какие-то жульены или езакуску какую-то придумать в духовке растапливать.
В мене був заваляшка, десь 5-6 місяців, шкода фото нема, давно з’їли. Смак був пикантный, якшо чесно , смердів мама не горюй, воняв як стадо козлів .
Який же він був смачний для нас, на жаль, на біс повторити так і не получилось
Молочка майже немає, на сирочки точно немає… Починаємо чистити холодильник…
Ще одна моя заваляшка. Спочатку це був молодий сир з тмином із використанням термозафільної закваски та сичужної закваски власного виробництва. В холодильнику провалявся півроку, періодично його шкірку обробляла молотим имбирем. Сьогодні розрізали. Смакота
Сир всередині получився пластичний, вершкой смак із ароматом тмину. Правда, трохи пересолений, оле не критично. З молодим незрівняти…
Оля, драй джек шикарный. Но он у тебя не “заваляшка”, а только созревший. Ибо пол года - это только его первая зрелость. Он, наверное, годам трём может считаться “заваляшкой”.
Выглядит шикарно.
Зоя, умыкну идею.
Давно не варила с тмином. А раньше очень часто, но так долго не выдерживала. А этот прям вдохновил.
А корочка какая красивенная! Супер!
По какому рецепту варила - непомню. Варился в сентябре. Он твердый, его не особо нарезать. Разрезала головку неделю назад. Половина уже ушла мужу под кофеек. Вкус обалденный. Такие сыры мы пробовали на выставке в Одессе и продавались они по 800-1000грн. за 1кг.
Ничего себе “заваляшки”:)) такие сыры на вес золота:)) это ж надо выдержать чтобы не сьесть его раньше::)) я всё пытаюсь оставить что то для выдержки- сметается всё, даже плесень “как у людей” не успевает завестись:::)))