Домашнє господарство«Позитив»

Вітаю всіх на своїй сторіночці! Мене звуть Олена,мені 45років. Маю чудову сім’ю,чоловіка і двох доньок 13 і 7 років. Живемо в селі Пархомівка Харківської област і. Познайомилася з форумом коли в моєму житті з’явилися кози. Хоча коз в моїх планах і думках ніколи не було. Мої батьки коли ми ще з братом були дітьми завжди тримали господарство в тому числі і корову,і ми вміли і доїти і поратися по хозяйству. До коз відношення болу скажем так «не очень». Та я й сама ніколи не думала що в мене буде коза. Коза?! Але моя маленька доня Таїся дуже любила дудлити з бутилки з соскою молоко. І я просто замучилася бігати по селу в пошуках нормального молока. «Та заведи ти вже собі козу»,колись сказала мені братова жінка. І от
ця думка засіла в моїй голові. Так а де її тримати,сарая ж немає нормального,із го подарства тримала тільки бройлерів сезонно. А що скаже чоловік? В селі роботи немає,і він на той час їздив то на север,то у Польщу,Литву,короче дома не жив…Мабуть кусок історії я прпущу,розповім іншим разом. На цей рік у нашому господарстві вже були і бройлери,і нутрії штук 50, поросята п’ятеро, і кури,і звичайно ж кози. Буду знайомити вас з ними.

44 лайка

Вітаємо в нашій сім’ї козолюбів! Розказуйте, показуйте своїх красунь та інших жителів господарства.

Елена, рада познакомится! Поздравляю с открытием странички. Показывайте своих красоток, очень интересно

Вітаємо - вітаємо ! Дуже раді новим та сподіваюся активним форумчанам ! :rose: :rose: :rose:

Поздравляю с новосельем! :slight_smile:

Вітаємо з відкриттям своєї сторіночки :rose::rose::rose:
Господарство у Вас велике, 5 поросят, 50 нутрій- це вже для досвідченої господині :+1:
Розповідайте, діліться , дуже цікаво.

1 лайк

Ой,та зовсім навпаки,по неопитності вирішили попробувати тримати поррсят зразу з п’яти штук :grinning: Пахав чоловік щоб їх прогодувати увесь сезон,добре що то його була ідея «підзаробити»на відгодівлі свиней :grin:.слава Богу що всі гарнівиросли. Зараз дуже швидко скорочуємо господарство,всіх крім козочок.

8 лайков

Дякую,дякую усіх хто завітав,за гарний прийом,за теплі слова !

1 лайк

30 лайков

Мама з доцьою Мілка і Красуня. Мама Міла очікуємо другий окот,а красуня перший в березні

4 лайка

це всі мої дівчатка разом,дружно знищують залишки від новорічного свята

26 лайков

Сіра козочка Зірка,її мама зааненка, 6літрова коза,доця получилася теж молочна. Пепшим окотом 3,5л ,стабільно довго 3 л,запустилася з трудом,другим окотом 4,5л , 4л до самої зими,ледве запустила і. мабуть щось зробила не правильно,може пізно запустила,бо на момент окоту вим’я було майже пусте,і було не молозиво а щось на вигляд як сироватка. Привозили ветеринара,сказав що не страшно таке буває,роздоюйтеі і все буде норм. В когось таке було? Що не так? Перед цим були дві кози,які не вспіють погуляти,зразу самі запускалися,правда їх вже немає. Я в тому році працювала і тому з першого дня доїла коз дічі,получається що за третім окотом вона давала менше ніж за другим,хоча до осені вийшла майже на 4літри.і знову не можу впоратися з запуском. Харчі урізала,зерна даю чисто символічно. Якщо зовсім не запускати що буде?

Козочка в следующем сезоне даст меньше молока; козлята не получат молозиво, а значит не будет нужного иммунитета, слабенькие, из них маловероятно получить высокоудойную козу; коза может похудеть и не прийти в форму.

Вовсе не обязательно все это случится, но сквозная дойка - это плохо.

1 лайк

Здравствуйте Елена, рада знакомству, добро пожаловать в нашу козосемью. :blush:

А ще якраз на новий рік,у нашому господарстві з’явився новий житель. Козлик Шон,який приїхав з Полтави з господарства «Мімоза».зараз йому місяць,чудовий хлопчик

дякую Тані ще раз за нього

36 лайков

Красавец наш внучок! :slight_smile: Пусть радует молочными дочками.

1 лайк

А це мій юний козолюб. Дуже любить їх усіх обіймати і цілувати :smiling_face_with_three_hearts:

33 лайка

IMG_20170611_185834_1 Старша помошниця,до козок зовсім равнодушна

24 лайка

Вітаю,Люда,дякую що зайшли в гості. Тепер мені ну дуже хочеться побачити його діда чи бабусю,якщо є така можливість звичайно. Я чомусь думала що у вас тільки заани.

1 лайк

З новосіллям. :cake: :coffee: Гарні козочки у вас. І козлика гарного взяли. Нехай покращує ваших козок.